De mest detaljerede anmeldelser i Danmark

Anmeldelse, Foto, Video

Fotokvalitets test iPhone 4s imod 5 imod 5s

Jeg har lavet denne lille test fordi jeg tilfældigvis har disse 3 telefoner liggende. Jeg har også en iPhone 4 – men det er der vist ikke nogen som er interesseret i :)

Jeg har taget 3 forskellige billeder, og uploadet dem i FULD kvalitet, det er ikke bare stort, det er fuldt ukomprimeret 8mp billeder – så du kan se hvad jeg taler om.

Landskabstest

iPhone 4s iPhone 5 iPhone 5s

iPhone 4s

iPhone 4s

iPhone 5

iPhone 5

iPhone 5s

iPhone 5s

Du kan se forskellen er meget markant fra iPhone 4s til 5 – men forskellen imellem iPhone 5 og 5s er minimal i dette lys. Dette lys er optimalt, der er rigeligt af det og der er ikke særlig meget forskel på de lyseste og mørkeste områder.
Men man kan se at iphone 5s er lidt skarpere, hvis du zommer helt ind. I mit hoved kan jeg også se at der er flere detaljer i de mørke områder på iPhone 5s – men det kan bare være fordi de større pixels skulle gøre det :)

iPhone 4s iPhone 5 iPhone 5s
iPhone 4s test 1 iPhone 5 test 1 iPhone 5s test 1

En mørke test – hvem får mest lys ud af intet lys, dette handler om ISO – det er lyderligt at iPhone 5s er bedst, og at iPhone 5 er kun lidt bagefter. iPhone 5 var revolutionerende med sin iOS 3200 billeder – iPhone 5s gør det samme, men har en bedre linse og større sensor, derfor kommer der mere lys igennem. Jeg kan fortælle at lige dette foto vælger iPhone 5s kun ISO 2500, mens iPhone 5 vælger ISO 3200 – du kan også se forskellen i støj.

iPhone 4s iPhone 5 iPhone 5s
iPhone 4s test 2 iPhone 5 test 2 iPhone 5s test 2

Så har jeg tændt en lampe i samme rum, for at se hvordan de forskellige telefoner gør, når der er ekstrem forskel på de lyse og mørke områder i billedet. Alle 3 telefoner gør det samme, de overbelyser det sted der er mest lyst og vælger at gøre hele billedet så lyst som muligt.

Som du kan se er der ikke meget forskel på de 3 telefoner, ud over at støjen er meget mindre på iPhone 5s.

iPhone 4s iPhone 5 iPhone 5s
iPhone 4s landskabstest HDR iPhone 5 landskabstest HDR iPhone 5s landskabstest HDR

Jeg tænkte at en HDR af det første billede også er en god idé – eftersom jeg talte om dynamisk rækkevidde, og HDR skulle give mere af det. Som du kan se er det nøjagtigt som i den øverste test, iPhone 5s har stadig mere  dynamisk rækkevidde.