De mest detaljerede anmeldelser i Danmark

Mobil

iPhone 5c og 5s

Apple’s nye dræber er ude, altså en mobilbranche dræber, iPhone 5s de har også tilføjet en iPhone 5c, som er indmaden fra den gamle iPhone 5 med en ny plastik skal. Så der er ikke kun kommet en, men 2 af dem. Apple er gået farve amok, du kan se dem alle neden for.

iPhone 5s og 5c

Er det ikke et fint billed jeg har lavet?

a6_chipDen “nye” iPhone 5c er bare en iPhone 5 med en ny skal, den er nu i en masse farver og lavet af polycarbonat – det bedste materiale man kan lave en mobil af, det er meget holdbart, i alle leder, det lader alle mobil signaler komme igennem og det bliver ikke ridset, det er bedre end metal uanset hvad Apple vil have dig til at købe:). Den har samme kamera, processor, skærm osv. Det er bare en iPhone 5, det er heller ikke en dårlig telefon, den har et af de bedste kamera og er næsten den hurtigste stadig.

Så er der iPhone 5s, det er meningen det er Apples nye highend telefon. Uden på ligner den en iPhone 5, den er lavet af samme metal, har samme skærm og samme formfaktor – hvis du ikke viste hvad du skulle se efter, ville du ikke lægge mærke til at den er ny.

heroDer er sket lidt, iPhone 5s har fået en ny 50% hurtigere processor, kommer i sølv, guld og grå – Apple siger deres sorte version få for mange ridser, det kan jeg sige er rigtigt.
iPhone 5s’s processor er den første 64bit processor til mobiler, jeg kan huske da det samme skete for PC’er, vi blev lovet 20% hurtigere programmer, men i praktisk fik vi langsommere programmer først også blev de langsomt lidt hurtigere – det er stadig uvist om det overhoved gør en forskel.
processoren får også hjælp af en “motion coprocessor”, det har vi også set til PC’er, nu er de bygget ind i grafikkort, men i starten kunne man købe eksterne kort med chippen på, systemet er godt til spil fordi det er godt til at lave det samme om og om igen, man bruger chippen til at lave fysiske bevægelser, demoen er altid at et glasvindue bliver smadret, nu skal chippen regne ud hvor hvert enkelt stykke glas ender efter det er blevet brækket af og har ramt alle de andre stykker glas. En normal processor ville tage minutter om det, men på den måde sådan en chip fungere går det hurtigere.

touchid_heroKameraet i iPhone 5s har fået nogen nye seje ting, det er stadig 8 megapixels og har 1080p video – til gengæld er chippen blevet større og den har fået en mere åben linse begge dele giver bedre billeder om aftenen, og bedre dynamiske billeder.

Det er som det skal være – iPhone 5s kommer også med en masse software, som praktisk talt er kopier af hvad Nokia laver lige nu.
Men jeg tror de fleste vil overse en af de største nyheder i iPhone 5s, det er video i 120fps – det er 4x slowmotion og gør iPhone 5s’s videokamera meget sjovere at have med. 120fps er bedre end lang de fleste point and shoot kamera, og jeg har aldrig hørt om et DSLR som kan det samme. Jeg ved at iPhone 5s ikke laver 120fps ved 1080p – men om det er 720p ved jeg ikke. I mit hoved har jeg allerede bestemt mig for at det kun er ved 480p som også er helt fint. Apple har ikke sagt det nøjagtige endnu.

iPhone 5s har også en finger aftrykslæser . hvad end du skal med den.

Du kan selv se streamen her: Apple iPhone event 2013

3 har selvfølgelig allerede lavet deres liste hvor man kan skrive sig op til den nye iPhone 5s her.

Om disse iPhones er mobilbranche dræber ved jeg ikke, der er i virkeligheden ikke sket så meget – men hvis jeg skulle vælge havde jeg valgt en iPhone 5c, den kan det jeg skal bruge og er en fed “billig” telefon, selv om jeg vil savne Slowmotion.