De mest detaljerede anmeldelser i Danmark

Anmeldelse, Artikler, Tablet

Google Nexus 7 (2. gen) anmeldelse

Google Nexus 7-12Jeg har lånt denne af en ven. Jeg tænkte at det ville være sjovt for sådan en Android-tablet hader som mig at teste den, for at se om det virkelig er Android som der er noget galt med eller om det er alle de skins Samsung/LG/Sony ligger på, som døde lægger oplevelsen.

Google Nexus 7 (2. gen) er Googles egen tablet, dvs det er google som står for software opdateringerne, det er dem som sikre sig at nye versioner af Android passer til den.

Jeg vil gerne starte med at sige at jeg ikke bruger tablets, jeg sidder foran min PC hele dagen og jeg synes generelt at tablets ikke kan nok til at gøre dem mere effektive end en smartphone.

Anmeldelsen af Google Nexus 7 (2. gen) 
Google Nexus 7-13

Skærmen

Skærmen er 7 tomme skærm med en opløsning på 1920×1200 pixels dvs en god fast pixeldensitet på ca. 323 ppi glasset på skærmen er Corning Gorilla Glass, og panelet er det bedste nemlig et IPS panel.

Skærmen er meget skarp, den ligger også lide i den pixeldensitet som er rigtig, 300 ppi er hvad man kan se forskel op til, det er en god opløsning til en tablet som denne.

IPS panelet giver et godt billede, Der er rigeligt med kontrast og rigtig god farve dybde, den sorte farve er ikke helt så sort som jeg havde håbet på, men det er tæt på, IPS er det grafikere stadig bruger til at lave foto og video redigering, fordi IPS viser flest mulige farver, altså grøn er ikke bare grøn, men en tone af grøn.

Jeg elsker at læse på denne tablet, jeg er i øjeblikket igang med at læse en bog på kindle, via appen på min kærestes iPad mini, når man ser samme bog på Nexus 7 kan du se hvor meget forskel den ekstra opløsning gør, det er helt vildt – det er så meget mere behageligt og det er svært at skulle gå tilbage til en iPad mini.

Designet

Google Nexus 7-4Designet er af plastik, bagsiden er af gummi og forsiden er af glas, det er det bedste, det kan godt være aluminium virker som en god idé – men wifi og andre trådløse signaler hader alu, jeg foretrækker bedre signal frem for aluminium.

Nexus 7 er ikke den tyndeste, eller letteste tablet, den føles større end en iPad mini, fordi den er tykkere, men det er kun hvordan den føles, ikke faktiske tal. Android tabletten er let at bruge med en hånd til at holde den og en anden til at trykke, men man kan ikke bruge den en håndet, med mindre den ligger ned. Når alt det er sagt så er forskellen imellem alle disse tablets meget lille – denne har en tykkelse på 0,865cm det er ingen ting.

Jeg undre mig over de store kanter på den, der er på tabletten, der er over 2cm i toppen og bunden og næsten 1cm i siderne- det er nok for at få mere plads til batteri inden i den, men det giver Nexus 7 (2. gen) en billig følelse, mens jeg skriver dette har jeg ikke testet batteriet endnu, jeg tilgiver kanterne hvis den har meget batteri, størrelsen er ellers fin.
Jeg havde forventet at formfaktoren var et problem, fordi en 16:9 form faktor tradionelt giver en meget smal tablet hvis man laver andet en at se video på den, men ærligtalt er det slet ikke et problem, der er rigeligt med plads, til både bøger og websider. Det er et problem at nogen sider indstiller sig automatisk til en mobilversion af siden. Fx min side Mackabler.dk som er “responsive”, det betyder at siden er designet til forskellige skærm størrelser, mobil versionen er altså ikke en mobil version men den rigtige side, lavet lidt om, Der er ellers plads nok til at den originale side kan vises. Den normale version bliver vist når tabletten ligger ned, men så er der meget lidt plads at læse på.

Med en vægt på 290g klare den sig lidt bedre end sine konkurrenter, både den ene og anden iPad mini vejer mere. Den vejer også lidt mindre end sine Android konkurrenter fra Samsung og amazon, men det er ærligtalt lige meget, den føles stadig tungere end en iPad mini selv om den ikke er.

Hardware

Google Nexus 7-2
Processoren er en Snapdragon S4 Pro – det er en quad core 1,5 GHz Krait processor, og det er svært at kalde den hurtig eller langsom, fordi det er meget vigtigere hvordan softwaret er sat op.
2gb ram har den også, det er et godt tal, da det betyder at den husker længere tilbage, en iPad mini 2 (retina) har kun 1gb.
Du kan få Nexus 7 (2013) med enten 16 eller 32gb, der er ikke nogen mulighed for at udvide det, efter spotify og netflix er jeg sikker på 16gb er nok – men det kan være et problem for nogen.
Google Nexus 7 understøtter 11n(IEEE 802.11n), det er fint, jeg får ca. 10mbit/s ud af en internet forbindelse på 27mbit/s (målt på samme tid fra en iMac med kabel forbundet net) – uploaden lå begge steder på omkring 4mbit/s, så det er en begrænsning i enheden på en eller anden måde, enten wifi ellers processor. Du kan også få din Nexus 7(2. gen) med HSPA+, LTE(<100mbit/s), det er ikke den jeg har.

Det er svært at fortælle om hvor hurtig en tablet er, det er svært fordi det har mere med softwaret at gøre, man kan heller ikke rigtigt finde en benchmarking-app som giver et rigtigt billede af hvor hurtig den er.

Men jeg vil godt fortælle lidt omkring hastigheden, altså hvordan jeg “føler” den :)

Jeg har ikke oplevet at Nexus 7 har lagget, altså at noget på skærmen har hakket eller den er kort varigt gået i stå, det siger ikke så lidt, fordi langt de fleste android dimser tit hakker rundt hvis har med en grafisk funktion at gøre eller skal åbne et program samtidig med man laver noget andet, selv de andre highend Android telefoner. Jeg har spillet spil, set video og været meget på nettet med Nexus 7, jeg ved ikke hvad jeg mere jeg skal teste på en android tablet, jeg synes ikke rigtigt at man kan få nogen meget tunge spil på google play, de tunge titler er forbeholdt iPad indtil videre.

Software

Android 4.3 ligner sig selv, faktisk, der ligeså mange fancy ting som de andre tablets, du kan flytte rundt på ikoner, sætte animeret baggrunde, træk-ned menuen er fyldt med seje funktioner, man kan sætte Skærm Orientering manuelt, copy paste virker fint også videre.

Det vigtigste er at Google står for at opdatere softwaren, så du er sikker på at softwaren er optimeret til din Nexus 7 og du er sikker på du får alle de nye versioner af Android, med det samme – det er normalt ikke noget der sker for Android-tablets. Her ryger de gamle highend tablets hurtigt i svinget, så den næste model skal sælges.

Jeg har oplevet et par dårlige ting ved softwaret. Fx

Man skal trykke enter, når man skriver sin pin kode, altså kommer der en ekstra tast for at komme ind i sin tablet – det er dumt – og alle andre er ude over dette.

Når man skal låse sin nexus 7 op, så kan man ikke komme direkte til kameraet uden at trykke sin kode først. Dette er nok fordi det ikke er meningen at man skal bruge sit kamera på nexus 7, men det gør folk alligevel, i stor stil.

Man kan stadig ikke ændre sit wifi’s DNS opsætning, det er underligt, selv på en Playstation kan du ændre det.

Der er også et par fede ting ved softwaren.

Træk-ned menuen er blevet 2 delt, så man har en med notifikationer, fra facebook, g+, twitter osv. og en med indstillinger, fx lysstyrke, wifi, skærm rotation osv.

Konklusion

Af de Android tablets jeg har prøvet, er denne her den jeg helst ville have, det er kun fordi Google står for opdateringerne, jeg har siddet med en Highend Android telefon, hvor jeg blev nød til at vente over 6 måneder på at samsung fik tager sig sammen til at lave en version af det nyeste Android system, bare fordi de skulle kode deres skin lidt om – det er surt at være bag ud hele tiden, i sær hvis man følger med i hvad der sker i tech branchen. Google har realt set lavet den bedste tablet, fordi det er dem som har lavet det. Det kan godt være at processoren er langsommere end en ny tablet som udkommer om et halvt år, eller kameraet ikke kan det samme som sony’s kamera – men alt i alt så er det softwaren som er vigtig, den er optimeret til netop nexus 7, hvilket betyder at nexus 7 også er hurtigere end tilsvarende tablets.

Hvis du ikke tror på det, så prøv en Galaxy S 4 som har 8 kerner fordelt på 2 processore(1,6GHz+1,2GHz), imod en Nexus 4 med quad core 1,5GHz – sjovt nok er Nexusen hurtigere.
Prisen er helt genial, denne tablet starter ved kun 2000kr – med fragt og alle afgifter, det er bestemt en god pris.

Stjerner: 5 ud af 5