De mest detaljerede anmeldelser i Danmark

Anmeldelse, PC

HP envy 14 anmeldelse

Jeg fik lov, af min klasse kammerat mads, til at anmelde hans nyindkøbte HP envy 14.

Her kan du se, hvad der blev af det.

Specs:

Processor: 2,4 Core i5.

Ram: 6 gb ddr3 ram.

Harddisk: 500 gb harddisk.

Skærm: 14,5″ LED skærm med IPS panel opløsning på 1600×900 (16:9).

Grafikkort: ATI Mobility Radeon HD 5650 (slemt underclocket)

innovativt design i metal!

Batteri: 8cell

Ekstra: Accelerometer, lys i tastaturet, Bluetooth, Wlan med n.

Vægt: 2,4 kg

+ og -’er

+ Meget hurtig.

+ Vild skærm, god opløsning!

+ Mega fedt design, med mange gode detaljer, næsten ligeså godt som en mac.

+ Byggekvaliteten er bedre end nogen sinde før, og bedre end nogen anden Windows computer.

+ Beatsaudio er et fedt brand, jeg er ikke sikker på jeg kan høre lyden.

– Touchpaden er tæt på ubrugelig.

– Har CD drev.

– Grafikkortet er standart underclocket, for meget.

– Blanke skærme er ikke bedre end mat!

– Er ikke helt ligeså fed som en Macbook Pro.

Anmeldelsen:
HP med deres Envy serie er nok de eneste, der kan få en apple mand til at tænke 2 gange over at give over 13.000kr for en macbook pro, som er langsommere end en -9k Envy computer, dermed ikke sagt, at en HP envy er billig, men i forhold til, at den er det eneste reale alternativ til en MacBook pro er den.

Denne HP envy 14 koster 13.000kr på EDBPriser.dk, men skal du ikke bruge den store opløsning på din skærm, så fås den ned til 9000kr, det er endda med den store Quad-core i7 processor (red. Jeg kan ike finde samme computer på edbpriser.dk mere), den hurtigeste processor til en bærbar computer i dag.

Man har også et andet alternativ, indtil i7’eren kommer til danmark igen, det er en HP envy 14, 14,5″(720p) med 4gb ram, 320gb harddisk, 2,4 i5 processor, og et ATI 5650. Denne computer koster kun lidt over 9.000 her. Den større med den bedre opløsning finder

Hvis jeg havde valgt, så havde jeg valgt den billige; jeg kan ikke se, hvorfor en bedre opløsning skal koste 4.000kr, ram og harddisk har ingen værdi i min verden.

HP Envy 14 med eksternt batteri

HP Envy 14 med eksternt batteri

HP Envy 14 har det vildeste design, fra en Windows pc, der er tænkt på alt, kabinettet er af rigtige metaller, heldigvis har de taget en masse design elementer fra MacBook pro serien.

Det er dog ikke kun en kopi, HP har også selv tænkt; HP Envy 14 kommer, hvis du betaler, med et eksternt batteri, det er ikke ligesom andre eksterne batterier, dette forlænger ikke computeren eller skal bruge et stik, nej det fylder hele computeren og gør kun HP envy 14 tykkere. se selv her til venstre.

Skærmen er vild, den er vildere end en Macbook pro’s skærm, den har et rigtig IPS panel, som oven i købet er LED baggrundbelyst, skærmen er selvfølgelig en LCD skærm.

Batteritiden har jeg ikke målt, men cnet laver samme batteritidstest som jeg normalt laver, afspillingstid med almindelig dvd kvalitet, her viste testen af det normale 8-cellede batteri afspiller video i 3 timer og 20 min.

Denne computer har 2 batterier, det andet batteri skulle giver den samme batteritid. Altså i alt næsten 7 timers videospilletid. Det er mere end jeg har set på en performance-bærbar før.

Grafikkortet er stort, meget stort, faktisk skulle sammenligningen neden under tyde på, at det er ligeså hurtigt som en MacBook pro 15″ ‘s grafikkort.

Sammenligning af grafikkort

Link til kilden HP Envy 14 er dobbelt så hurtig som en Macbook pro 13".

Men sådan er det ikke, grafikkortet er nemligt meget underclocket, det betyder at hastigheden er reduceret meget, dette er ikke et problem for nogen der ved lidt om computere, HP Envy 14 kommer nemlig med Windows 7, så du kan jo bare selv ændre det :) Grafikkortet kan let clockes som et normalt “ATI 5650 grafikkort”, med det indbyggede software.

Dette leder mig videre til et andet problem computeren har:

HP opdagede nok, at HP envy 14 blev meget varm, i sær med den store quadcore i7 processor, så de skruede ned for grafikkortet, *der er jo ingen, som kigger på frekvensen på grafikkortet før de køber. Deres næste løsning var, at sætte en mega blæser på den, og give den instruktioner om, at holde computeren ekstra kold. Alt dette giver larm, ikke meget larm, men mere end man forventer af en +13k metal bærbar, og mere end nogen MacBook ville være født med.

Touchpaden er det eneste jeg kan give rigtige negative kritik, den er ikke stor nok, selv om det er den største på en Windows PC, og multitouch funktionerne er ikke flydende overhoved, det føles som om man ikke har fat i noget når man bruger den.

Envy 14 ved siden af en Macbook Pro 13"

Knapperne er bygget ind i touchpaden, ligesom på MacBook serierne, det er fint, og fungere.

HP Envy 14 understøtter Eyefinity! Hvis du ikke ved hvad det er, så læs videre her på siden!

Det er lidt klodset, at man skal bruge den indbyggede skærm sammen med 2 andre, men det kan helt sikkert gøres godt.

Med ATI Eyefinity kan du sætte 3 skærme sammen, så din computer tror den kun har en meget bred skærm, det betyder måske ikke så meget ? Jo, det gør det, fordi, eftersom spil altid er bygget op på en computer, laver spil det billede der er brug for, folk med en bredere skærm for altså mere billede med, en skærm med 3*720p vil altså være over 4000pix bred og man kan derfor se alt, hvad der foregår rundt omkring en.

Grafikkortet kan måske ikke følge med ? Nej, hvis du skal lave godt, med en bærbar, skal du op i en Envy 17, den har 3 skærmstik og meget bedre grafikkort, faktisk skal det helst være en stationær:) Ligeså du ved det :)

HP Envy 14 har 2 skærmstik, både en Mini Displayport og en HDMI port.

Fed computer!

Stjerner:

5 ud af 6 stjerner.

2 Comments

  1. Du glemmer at fortælle den har et Intel grafikkort den kan skifte over til hvis der ikke er behov for stor ydelse. Der er desuden mulighed for at udskifte ATI grafikkortet med et kraftigere i fremtiden.

  2. Comment by post author

    Anders Bagnegaard

    ja, det glemte jeg at skrive tak :)