De mest detaljerede anmeldelser i Danmark

guide, Hardware, PC

Hvor meget batteritid mister en bærbar på et år?

Jeg har ikke set sådan et spørgsmål besvaret før, så jeg gør det selv.

Jeg har nu haft min 17″ Macbook pro i ca. et år, Fordi jeg startede med at lave en batteritest af den, så kan jeg lave endnu en nu. som udgangspunkt hvis du spurgte mig om batteritiden var blevet værre ville jeg sige, at MacBook pro’en ikke havde mistet noget batteritid, måske fordi jeg vil sælger den:), men nu har jeg testet det. Det skal også siges at jeg har også skiftet operativsystem siden da, før brugte jeg 10.7 Lion nu bruger jeg 10.8 mountain lion – ik at det burde betyde noget.

Min batteritest er meget simpel, det er meningen at den skal vise ca. hvor langt tid du kan bruge den, ved normal brug, så jeg afspiller en video i loop på PC’en, indtil den løber tør for batteri. Videoen er will & grace og kvaliteten er ikke særlig god, det er lidt mindre end DVD kvalitet. Denne test holder altså igang i processoren, skærmen, lyden og måske grafikkortet.

Da jeg i 2011 testede computeren kunne den spille 5timer og 6min, ved halvt lys, halvt lyd, uden Wifi eller bluetooth og uden lys i tastaturet. Jeg testede igen i går, og der kom den op til 4timer og 18min, den har altså mistet næsten en hel time, på ca. et års brug.

Hvis vi laver det om til procent, så har PC’en mistet ca. 16% batteritid på et år. Hvilket i grunden er meget godt :)

År Batteritid (min) i Timer
0 306 5,1
1 258 4,3
2 217 3,6
3 183 3,1
4 155 2,6
5 130 2,2

Efter 5år, med denne udvikling, er Macbook pro’en nede på 2timer og 12min hvilket er under halv delen af den oprindelige batteritid.

Tag dette i betratning næsten gang du køber en brugt computer, det skal også lige siger at Apple gør rigtigt meget for at holde batteriet i live og en Macbook pro er nok en af de PC’er med bedst batteri på markedet, andre computere klare sig dårligere. Du kan downloade mine tal her, hvis du er interesseret.

Pc’en har også en idé om hvordan batteriet har det, og den fanger det meget godt!

Oplysninger om batterispænding:
Resterende kapacitet (mAh): 7164
Fuld ladekapacitet (mAh): 8304
Oplysninger om batteritilstand:
Antal cykler: 120
Betingelse: Normal