De mest detaljerede anmeldelser i Danmark

Artikler, PC, Tablet

Microsoft Surface

Microsoft Surface – blev vist frem i går og tog verden, tech-verden, med bukserne nede. Jeg har i ugevis, før annoceringen, læst om den nye Microsoft tablet – men Microsoft overraskede alligevel med deres helt nye syn på tablets.

Hvad er der så fedt ved Microsoft Surface?

Microsoft viste 2 nye tablets frem, de er begge fint designet, bygget godt og lavet af det rigtige glas osv. det er lige meget, en iPad fra 2010 kunne det samme, det interessante er at Microsoft forsøger at få en fuld PC oplevelse til tablets, det har ingen forsøgt før, jaja -microsoft forsøgte i 2004 men det gælder ikke… De 2 versioner er meget forskellige, en med en Arm processor(mobil) og en med en iCore processor (Laptop); den første er lige meget, den kommer med en lille version af Windows, som ikke rigtig kan noget, så hellere vælge en iPad. Den bedre, som har en 3.gen i5 processor, er den som er interessant, de kalder den “Pro”, og den har fuld Windows 8 på sig, fuld stændig uden kompromier, hardwaret er ca. det samme som sidder i den nyeste Macbook air, altså er den hurtig, har et godt grafikkort, god processor og kan fint køre store programmer som Photoshop eller video redigering. Det er Microsoft Surface – Windows 8 Pro jeg skal have, den er hurtig, lille og kan alt hvad en PC kan med det flotte interface fra Windows 8. Det kan måske give problemer at ikke alle programmer køre i Windows Metro interface’et – Microsoft skal virkelig tage sig samme for at få det her til at virke- kan du forstille dig at du på din tablet klikker på et app i metro interfacet også åbner programmet i det normale windows interface, altså med knapper som man på ingen måde kan ramme, og en mus til at navigere rundt med? Det er sådan Office virker på Windows 8 nu – så mit eksempel er ikke taget ud af luften … Jeg håber Microsoft kan gøre det rigtigt, det ville gøre meget ved tablet markedet.

Specifikationer

Windows RT Windows 8 Pro
Arm fx: NVIDIA Tegra 3+ Intel i5 fx 1.7GHz dual-core Intel Core i5 (Turbo Boost up to 2.6GHz)
676 g 903 g
9.3 mm 13.5mm
10.6” ClearType HD Display 10.6″ ClearType full HD Display
31.5 W-h 42 W-h
GPS, microSD, USB 2.0, Micro HD Video, 2×2 MIMO antennae GPS, microSDXC, USB 3.0, Mini DisplayPort Video, 2×2 MIMO antennae
Office 15 Apps, Touch Cover, Type Cover Touch Cover, Type Cover, Pen with Palm Block
VaporMg Case & Stand VaporMg Case & Stand
32 GB, 64 GB 64 GB, 128 GB

Vi mangler stadig nogen spces … Hvad med Batteritiden? eller Prisen? Prisen talte de kort om, de sagde at Windows RT ville blive prissat efter andre tablets mens Windows 8 pro ville blive prissat efter ultrabooks, derfor kommer Windows RT til at koste ca. 4.000kr for den mindste og Windows 8 pro kommer til at koste 8.000kr. Med en Microsoft Surface får du en skærm, med stander, touch skærm til både din finger og en pind samt et tastatur med touchpad. Altså både en tablet og en pc. Microsoft beviser her at det er muligt at konkurrerer med Apple’s iPad; det har Android aldrig været i stand til. httpvh://www.youtube.com/watch?v=IPNchYTQr88 Jeg kan ikke vente med at få sådan en til test … nu skal jeg bare finde nogen Microsoft folk som vil give mig en :D Tabletten kommer til USA i oktober – så vi får den måske enden jul i Danmark ?