De mest detaljerede anmeldelser i Danmark

Hardware, PC, Tablet

Nye iMac, Macbook pro, Mac mini, iPad

Apple har udgivet en række nye computere og tablets her til aften, her er de. Du kan se hele keynoten her.

Ny iMac, Mac mini, Macbook pro retina 13″, iPad’s. Først skal det praktiske ud af verden, det er kun iMac’en som er interessant. Så jeg starter med det andet.

Mac mini’en har fået bedre processore, bedre grafikkort, USB3 og det nye Fusion drive, mere om det senere. Den er stadig lidt overflødig, fordi den er så dyr at det bedre kan betale sig at købe en hurtigere iMac, hvis du alligevel skal have en skærm med den.

Der er kommet en ny Retina Macbook pro på 13″, den har samme størrelse, næsten, mangler DVD drev, YEss!, til gengæld har den samme processor og grafikkort som den normale Macbook pro 13, altså er den alt for langsom til at køre den alt for store opløsning, Min Macbook pro har mange problemer, fordi den simpelhen ikke er hurtig nok, både i almindelig internet browsing men også eksterne programmer og især spil giver store problemer. Denne Macbook har ca. 1/3 CPU kraft af min og mange gange dårligere grafikkort, den kan simpelhen ikke klare den store opløsning med det hardware, mener jeg :)

Så er der de nye iPad’s. Du har helt sikkert hørt om den nye iPad mini, men den er ikke rigtigt noget særligt, den har markant dårligere skærm end alle konkurrenterne, er langsommere med en sidste generation processor og grafikkort også koster den meget mere end de andre på markedet. Den nye Kindel og Google’s nye Nexus 7 koster begge $199, svare til ca. 1500kr i dk med moms, mens iPad mini starter ved 2600kr i dk, altså meget dyrere. Både google’s og amazon’s kindel og nexus 7 er mere end dobbelt så hurtige og har moderne Retina skærme – jeg må give dem at iPad mini har bedre software end de 2 andre, men så er det heller ikke værre.

Den store iPad 3 har vist også skiftet navn til iPad 4 og fået et nyt stik samt en ny processor.

iMacen er alt for sej, det er helt vildt den er så tynd, men samtidig har alt det hardware inden i sig. iMacen kommer stadig med samme 21,5″ og 27″ skærme, med samme opløsning, altså ingen retina skærmen endnu, de har fået nye Processorer og grafikkort hvilket gør dem næsten moderne – jeg havde forventet en 6 kernet version som den bedste men det ser ud til at den bedste stadig bare er en 4 kernet i7.

Designet er kun 5mm tykt i kanten, hvilket ser helt urealistisk ud med en så stor skærm, jeg glæder mig meget til at prøve den.

De kan dog ikke konfigureres endnu, så jeg ved ikke hvilket hardware man kan få dem med, og hvad de forskellige harddiske kommer til at koste.

Fusion Drive? Det er et system som bruger en SSD sammen med en normal magnetisk harddisk, i de nye Mac mini’er og iMac’s, systemet gør at du kun ser en disk, som er på størrelse med den magnetiske disk, altså kan man købe en Fusion Dirve på 1TB, hvor du fysisk har 2 diske en på 1TB og en SSD på 128gb. For at udnytte den hurtige hastighed fra SSD’en lægger systemet så alle vigtige filer på den hurtige SSD og alle de store ubrugte filer på den store magnetiske disk. Systemet skulle give næsten samme hastigheder som en computer med kun SSD men samtidig har du samme plads som de gamle magnetiske systemer. Det er rigtigt smart! 

Det ved Intel også, fordi de udgav det samme for over et år siden, det hedder Intel Smart Response Technology og er i næsten alle highend PC’er. De kunne da i det mindste fortælle at de kigger efter Intel:)