De mest detaljerede anmeldelser i Danmark

Hardware

My book live Nas server.

Min far har købt en Nas server, Netværksharddisk, som er meget god og jeg tænkte at jeg lige ville skrive lidt om den. Denne Nas server er ikke særlig avanceret i forhold til den Qnap Nas server jeg havde for et halvt år siden, Qnap’en var fyldt med 1000 funktioner, som jeg aldrig fik til at virke. Denne skulle altså være bedre fordi den er mere simpel at bruge, hvilket er lige nøjagtigt hvad jeg mangler fra en Nas-server, det er vist også godt til min far.

Den version jeg har prøvet her koster 1400kr og har en 3TB disk, den eneste mulighed for at tilslutte disken, er med netværkstikket, her har My book Live et 1000mbit/100mbit RJ-45 stik, normalt Lan kabel. Du kan få My Book Live med 1 eller 2 diske og helt ned til ca. 1000kr, My Book Live kommer med 1TB, 2Tb 3TB eller 4TB – de har alle samme funktioner, den med 2 diske har et USB stik til ekstra harddiske eller printer. Af dem alle er det nok den med 3tb som giver bedst ‘value for your money’, den koster 1400kr, kun 400kr mere end den med 1TB; 4TB versionen koster 1000kr mere.

Hvad kan den som en normal disk ikke kan? My book Live har et netværksstik i stedet for et USB stik, altså kan alle computere, med adgang til et netværk, bruge disken, En nas server har også en række andre funktioner, fx torrent downloading, web-server funktion, deling på internettet, deling af printere, Time Machine backup og mange mange flere. My Book live har kun et par af disse funktioner, for at gøre oplevelsen lettere end en traditionel Nas Server.

De vigtige funktioner er: Time Machine backup, simpel deling af videoer imellem PC’er (Mac+Win) og andre netværksenheder med UPNP eller DLNA og Internet deling af disken; alle de funktioner som du alligevel ikke har brug for er taget væk.

Disken kunne måske godt have lidt flere funktioner … Jeg mangler muligheden for at downloade torrent filer på den, det ville også være rart hvis man kunne tilslutte ekstra diske til de små modeller.

Hastigher?

For at teste netværksharddisken’s hastighed, overføre jeg en video til disken, og derefter tager den ned igen, denne test siger ca. hvor hurtig forbindelsen er, når man behandler, forholdvis, store filer. Testen er lavet på min Macbook, som er forbundet til en router med et 1000mbit lan-kabel ligesom My book live.

Den er 9,9sek om at overføre 236,8mb, det svare til 24mb/s. Den anden vej, da jeg skulle overføre samme video fra My book live til min computer tog det kun 7sek, altså med en hastighed på hele 34mb/s. Det er langsommere end min gamle qnap som overførte med 50-60mb/s – men med en pris på over 3 gange mere, er den ikke en konkurrent.

Denne hastighed er lige så hurtig eller hurtigere end de fleste USB diske jeg har prøvet. i hvert fald hurtigere end et meget hurtigt USB stik.

Den trådløse hastighed er noget mindre, her klare min Airport extreme ca. 10-11mb/s de fleste routere giver mindre hastighed end den men der er også hurtigere routere end min – pointen er at det afhænger meget af routeren hastighed og ikke så meget My Book Live’s hastighed.

Mac-backup

My Book Live understørrer Time Machine Backup, som er det bedste backup program i verden, det er en stor fordel, fordi alle dine computere kan lave backups til samme harddisk hver gang de er tilsluttede dit lokale netværk. Det tager lidt længere tid, men det er det vær, når den kan gøre det trådløst unden at du opdager det.

PC-Backup

Du kan helt sikkert finde et Backup-program som kan udnytte en af de mange tilslutningsmetoder, og få trådløs backup forholdvis let. Selv om du aldrig finder et backup program som kan måle sig med Time Machine.

kvalitet, stabilitet

Harddisken er bygget af aluminium, og den ser ud til at være bygget godt nok, disken skal ikke stå fremme, så det er lige meget hvordan den ser ud.

My book live er forholdvis stabil, den skal aldrig genstartes eller resette’s, den mister heller ikke filer selv om man afbryder overførelser mens de er igang. Problemet er med netværksprotokollerne, man skal selv tilslutte disken, hvilket gør det mindre sjovt at have en trådløs harddisk. Det før nævnte problem gør også at det godt kan tage 10 sek at tilslutte sig disken og finde en film, hvis man ikke er tilsluttet i forvejen.

Denne diske er virkelig en fed, og den bedste Nas server jeg har prøvet. Prisen er også ret god.