De mest detaljerede anmeldelser i Danmark

Anmeldelse, Lyd, Mobil

Nokia Bluetooth headset BH-505 NFC

Jeg har vundet dette, lidt, gamle Bluetooth headset fra Nokia, det hedder Nokia Bluetooth headset BH-505, og jeg tænkte at jeg ville se på det, det udkom sammen med sidste Lumia serie, Lumia 800 og 900, men kan det noget? Jeg er ikke sikker på at jeg beholder det, fordi jeg har allerede 2 headset for meget.
 • 36 gram
 • 10 timers musik eller 12 timers tale.
 • Bluetooth 2.1
 • Knapper: tag telefonen(1), play/pause(2), frem/tilbage(3,4), lydstyrke op/ned(5,6) og power(7).
 • vandafvisende

Anmeldelsen:

Dette headset er lidt gammelt, derfor er det også faldet lidt i pris siden det udkom, men det understøtter stadig Bluetooth, så alle telefoner virker med headsettet. Det er rart at have et trådløst headset, man kan lægge sin telefon fra sig der hjemme, og når man er på farten behøver man ikke trækker ledninger rundt for at få alt til at passe. idéen er i hvert fald god, der er tit andre problemer ved at have trådløse headset, fx skal man have et batteri i det, sådan et vejer, hvilket gør det svært at sætte headsettet fast. Heldigvis sender bluetooth 2.1 ukomprimeret lyd, så man kan ikke beskylde dårlig lyd på Bluetooth.

Dette headset er balanceret meget godt, det sidder fint, det passer på alle hoveder og med de mange ørepuder(Jeg ved ikke hvad de hedder rigtigt) kan du helt sikkert også få inear højtalerne til at passe ind i dine øre. Det er fedt at Nokia gør så meget, hvor andre gør så lidt, normalt er det kun meget dyre headset som levere så god pasform, i form af så mange puder.

Imens jeg har brugt Nokia BH-505, har jeg aldrig oplevet at forbindelsen imellem min Macbook, Mac pro eller iPhone blev brudt.

Design:

Designet er fint nok, som sagt passer det fint med mit og andre hoveder. Headsettet har 7 knapper, det er nok 2 for mange, play/pause, tag opkald og power kunne sagens være samme knap, men det betyder ikke det store, efter første forvirring finder man hurtigt ud af det. Jeg kunne ikke tænke headsettet først, fordi jeg ikke havde fundet sidste knap, på bagsiden af Nokia BH-505 headsettet. Det er nok bare mig.

Frem/tilbage samt lydstyrke “rocker” knapperne er svære at bruge, fordi der ikke er noget at holde ved, når man bruger dem, de sidder ikke fast nok i øret til at man kan bruge knapperne stabilt, i sær når man skal trykke knapperne op, er det et problem.

Er Nokia BH-505 behagelige at have på længere tid at gangen? De er ikke helt dårlige, som normalt ved inear headset som vejer noget kan du godt få ondt i ørerne, men det er bestemt ikke galt.

Nokia skriver at Nokia Bluetooth NFC BH-505 er gode til sport, jeg kan ikke se det, de sidder fint, og kan sikkert blive siddende lidt, men når man har en batteripakke i nakken som kun er forbundet til ørerne, så kommer der mange svingninger i den, jeg har forsøgt at løbe lidt med det, og det går slet ikke. Du kan sikkert godt bruge dem hvis du dyrker skak eller jagt, men nogen sportsgren med bevægelse, er udelukket.

Vandafvisende? Det er nogen jeg går ud fra på andre headset, men her er det skrevet på æsken,det kan jeg lide, det er noget jeg ville ønske alle gik op i, elektronik er ikke særligt vandfølsomt, det er kun batterier som er, hvorfor så ikke gøre det sidste og gøre det rigtigt.

Byggekvaliteten er helt fin, Nokia BH-505 er lavet at blød plastik, det passer ind og gør headsettet svære at ødelægge og mere fleksibelt.

Lydkvalitet:

Det vigtigste ved et headset er Lydkvaliteten? Er det ikke?, det virker ikke sådan når man tester highend lydudstyr, men whatever.

Nokia BH-505 har ikke vildt god lydkvalitet, den mangler lidt diskant og meget mellemtone, bassen passer fint. Lydkvaliteten er ikke kun dårlig, den passer meget godt med lyden i et middelmådigt headset, fx et beats eller andre, det er ikke highend lyd, men det er nok heller ikke dem Nokia går efter med dette headset. Bassen er velegnet til bas-musik, rap, R n’ B osv, men mellemtonen ødelægger noget Rock og noget pop. For at give et eksempel så er der for mange detaljer i Muse map of your head, til at det lyder vildt godt.

De fleste ville opleve denne lyd som nogen at det bedste de har hørt, fordi det fleste bedømmer lydkvalitet efter hvor meget bas der er.

De spiller heller ikke vildt højt, men laver til gengæld ikke nogen vilde fejl når man har alt på 100%, det er måske også meget sundt.

Lydkvalitet ved opkald? Jeg har ikke testet, men jeg ved nokia har styr på det, så det er lidt lige meget, det er ikke derfor du køber sådan et headset alligevel.

Pris:

Prisen ligger lige under 400kr alt efter hvilken farve du vælger, de få i grå, sort, blå, hvid, mine er sorte. Du kan finde alle priserne her.

I forhold til prisen, er dette headset slet ikke ringe endda, du får trådløs lyd, fin batteritid, fint design for forholdvis få penge, 392kr med fragt.

 • Godbatteritid
 • Vandafvisende
 • Fin vægt
 • Meget god pasform
 • God forbindelse
 • NFC
 • fin lydkvalitet
 • Passer i næsten alle øre
 • Lydkvaliteten kunne være bedre

Jeg havde forventet mere, jeg havde forventet at lydkvaliteten levede op til hvad jeg er vant til efterhånden. Men det gør den ikke. Det er måske også fordi jeg er vant til noget for godt, jeg bruger lige nu et Image s4i headset, som nok er det bedste inear headset man kan købe, uanset prisen. Hvis du har en Nokia Lumia eller Android med NFC kan jeg godt forstå at du gerne vil have dette headset.

Stjerner:

4 ud af 5.

Nokia Bluetooth-stereoheadset BH-505 headsettet er mit eget.