De mest detaljerede anmeldelser i Danmark

Mobil

Nokia Lumia 820 + 920

Nokia har lige udgivet deres nye Nokia Luma 820 og 920. Lumia 920 og 820 har fået Windows Phone 8 – Dual core CPU’er, trådløs opladning, HD opløsning(kun 920), større batterier og LTE.

Forskellen på de 2 telefoner er skærmen, 920 har lumia 4,5″ HD skærm (1280×768) mens Lumia 820 har 4,3″ (800×480), Lumia 920 har et større batteri og bedre kamera også.

Det interessante er Lumia 920’s nye kamera, det er kun den store lumia 920 – kameraet er kun 8,7MPix(godt) – men det har for den første gang optisk stabilisering(de andre bruger digital) som gør en kæmpe forskel – i DSLR verdenen taler man om 4 stop længere lukketid når man bruger IS, stabilisering hos canon, fx med en linse på 24mm (tilsvarende til 35mm sensor) kan man normalt højest tage billeder ved 1/25 sek – uden at ryste billedet – med IS kan det laves om til 1sek – hvilket sætter kameraet i en helt anden kategori – 1sek er nok lys til at lyse en helt mørk nat op.

Jeg ved ikke om Nokia kan gøre det ligeså godt – men de lovede meget bedre end digital stabilisering, og med deres vidvinklede linser (svare til 28mm ved 35mm sensor) kan man sikkert godt komme op omkring et helt/halvt sekund – hvilket er godt.
Det skal lige siges at selv om kameraet ikke giver rystede billeder ved 1sek, flytter mennsker sig stadig væk meget, altså får man stadig rystede mennsker :)

Jeg undre mig over at opløsningen på den “lille” 4,3″ Lumia 820 ikke er blevet bedre – det sucks! også undre jeg mig også over at der ikke er en i den perfekte størrelse 4″, 4,3″ er stadig for stort.

Nokia viste også et NFC-headset frem, en JBL dock-højtaler med trådløs opladning og flere andre ting – se billederne.

Fulde Lumia 820 og 920 spces:

Lumia 820 Lumia 920

 

Nokia offentliggør ny Lumia-serie med PureView-teknologi og trådløs opladning
Nokia har netop offentliggjort Nokia Lumia 920 og Nokia Lumia 820, som er virksomhedens første smartphones med Windows Phone 8.

Nokia 920 er Nokias nye flagskib, som gemmer på de seneste innovationer inden for Nokias billedteknologi, Nokia PureView. Smartphonen har en såkaldt flydende linseteknologi, og dermed kan Nokia Lumia 920 tage fem gange så meget lys ind som konkurrerende smartphones uden brug af blitz. Det gør det muligt at fange klare og lyse billeder samt video filmet indendørs og om natten.

– Nokia PureView bliver ved med at levere banebrydende teknologi, som gør det muligt for et smartphone-kamera at tage billeder, man normalt kun får med spejlreflekskameraer. Med Lumia 920 har vi gjort det muligt at tage billeder og video indendørs, udendørs, på restauranter og selv om natten, og stadig få et professionelt udtryk, siger Jo Harlow, Executive Vice President of Nokia Smart Devices.

– Vi ser kameraet som et område, hvor man som producent af smartphones for alvor kan differentiere sig.  At tage billeder med sin smartphone i lav belysning har altid været et svagt punkt, og her tilbyder Nokia PureView, som giver en stor værdi for kunderne. Nokias ekspertise inden for billedteknologi har skabt en best-of-breed oplevelse til hverdagsbrug, siger Crawford Del Prete, Executive VP WW Products and Chief Research Officer, IDC.

Lumia 920 kommer også med Nokia City Lens, som er den seneste tilføjelse til Nokias location suite. Når man står på en gade og holder kameraet op foran sig, giver City Lens informationer om eksempelvis restauranter, butikker og hoteller og er dermed en mere intuitiv måde at udforske sine omgivelser på. City Lens er starten på en ny augmented reality-oplevelse, som spiller sammen med Nokia Kort ved at lade brugeren skifte mellem kortfunktion og augmented reality for at gøre det lettere at få overblik over omgivelserne. Sammen med andre forbedringer til Nokia Drive og Nokia Transport giver Nokias location suite den mest omfattende og integrerede navigationsoplevelse på en smartphone i dag.

Lumia 920 kommer med det mest kraftige batteri, Nokia nogensinde har sat i en smartphone (2000mAh), og samtidig kan brugerne nyde godt af den indbyggede trådløse opladning.

Nokia Lumia 820

Nokia Lumia 820 er en stilfuld smartphone i mellemklassen, som giver en high-end oplevelse. Lumia 820 har samme unibody-look som Nokias high-end smartphones, men man har mulighed for at udskifte smartphonens shell, så man enten kan give smartphonen ny farve eller få mulighed for trådløs opladning.  Under smartphonens shell er der plads til et micro SD-hukommelseskort.

Powered by Windows Phone 8

Windows Phone 8 giver en personlig smartphone-oplevelse med en startskærm, som let kan tilpasses brugerens behov, og de nye animerede Live Tiles som viser opdateringer på applikationer i realtid. Muligheden for at synkronisere mellem Windows Phone 8-smartphones, Windows 8-baserede pc’er, tablets og Xbox gør, at filer, musik, billeder og videoer kan tilgås, der hvor man har behov for det. Internet Explorer 10 giver hurtigere og mere sikker browsing, og Microsoft Office-applikationer er integreret i platformen.

Samarbejdspartnere på trådløs opladning

Nokia offentliggjorde også en række accessories til trådløs opladning. Den nye Fatboy-pude gør det let og sjovt at oplade sin smartphone, mens JBL introducerede den retrodesignede JBL PowerUp Wireless Charging Speaker for Nokia – en trådløs dock som giver rigtig god lyd.

Nokia har endvidere indgået aftale med Virgin Atlantic om at tilbyde trådløs opladning i London Heathrow og JFK Clubhouse Lounges samt med Coffee Bean & Tea Leaf om at tilbyde trådløs opladning til deres kunder. Nokia forventer at indgå lignende aftaler med flere andre partnere.

Tilgængelighed

Nokia Lumia 920 kommer i farverne gul, rød, grå, hvid og sort. Nokia Lumia 820 kommer i farverne rød, gul, grå, cyan, lilla, hvid og sort.

Begge smartphones vil blive tilgængelige i pentaband LTE og HSPA+-varianter og forventes at blive shippet til udvalgte markeder senere på året. Nokia vil løbende offentliggøre pris og udrulningsdatoer for de forskellige markeder.

Produktspecifikationer

  Nokia Lumia 920 Nokia Lumia 820
Display 4.5 inch Nokia PureMotion HD+ WXGA IPS LCDSuper Sensitive touchNokia ClearBlack with high brightness mode and Sunlight Readability Enhancements 4.3 inch ClearBlack OLED WVGA 800x480Super Sensitive touchNokia ClearBlack with high brightness mode and Sunlight Readability Enhancements
Battery 2000mAh with integrated Qi wireless charging 1650mAh with support for Qi wireless charging
Processor 1.5GHz Dual Core Snapdragon S4 1.5GHz Dual Core Snapdragon S4
Main camera 8.7MP with Nokia PureView advanced optical imaging stabilization and Carl Zeiss opticsFull 1080p HD video capture at 30fps 8MP Auto Focus with Carl Zeiss opticsDual LED flashFull HD 1080p video capture at 30fps
Front facing camera 1.2MP with 720p HD video VGA
Memory 1GB RAM32GB mass memory with 7GB free SkyDrive storage 1GB RAM8GB mass memory with microSD memory card support and 7GB free SkyDrive storage