De mest detaljerede anmeldelser i Danmark

Webservice

Nye mobiloperativsystemer

Der er kommet et par flere mobil operativsystemer, som jeg vil tale lidt om her. De hedder Firefox OS og Jolla sailfish. Og har en masse fede funktioner.

Firefox OS er et system udviklet af Mozilla, som også laver Firefox browseren, systemet er bygget op i kun HTML5, hvilket er godt nyt for apps, du har endda prøve systemet på din computer, fordi din browser understøtter HTML5. Systemet har nogen nye seje ting, forstil dig nogen seje integrationer man kan lave med sin PC, fordi systemet kan køre ens på begge enheder kan man have sin telefon med sig alle steder, også selv om man er foran computeren. Det seje ved Firefox OS er at det er open source, ikke lukket open source som Android, men rigtigt open source, og alle som kan kode til webbet kan kode apps til telefonen.

Jolla sailfish er noget helt andet, her er der en række nye interfaces, som skulle gøre det lettere at være mobilbruger. Se videoen.

De bliver aldrig til noget.

Hverken Mozilla eller Jolla har nogen penge, derfor bliver de aldrig til noget. Hvis man skal klare sig som mobilopativsystem skal man enten være gamme i feltet, og have en masse patenter som Microsoft eller Apple, eller også skal man have penge som Google. Google købte verdens ældste mobilselvskab, Motorola, kun for at få patenter til deres Android system.

For at klare sig i mobiloperativsystem-verden skal  man have en masse patenter, så man slipper for at betale Apple, Microsoft og Google mange penge hver gang man giver sit operativsystem væk.

Jeg ved godt hvorfor disse 2 firmaer får masser af succes med at lave disse to operativsystemer, men de kommer aldrig ud til verden. Når de har udgivet deres operativsystem, så laver de en masse pantenter, og håber på at nogen af de andre store, Apple, microsoft eller Google, begynder at stjæle deres funktioner eller interfaces, efter det kan de læne sig tilbage og få penge hver gang et af firmaerne sælger eller giver et af deres operativsystemer væk. Det er livet, du arbejder et par måneder, og tjener penge resten af livet :)