De mest detaljerede anmeldelser i Danmark

PC, Spil

Playstation 4 er udkommet!

Jeg ved god at ingen læser dette, dette er mere så jeg kan huske hvad der skete:) Derfor er her en teknisk fyr’s tag, på hvad PS4 kan og betyder.

Playstation 4 PS4Det vigtigste ved PS4 er den nye type processor, som er baseret på arkitekturen x86, det er samme arkitektur som Windows PCer, Mac PCer, Xboxen, Linux PCer og servere og mange andre (Det er ikke den arkitektur som Mobiler og smartphone køre på). Det siger dig måske ikke så meget, men det betyder at det er let at lave spil om fra den ene konsol til den anden PC. Tidligere har det være et kæmpe problem, fordi udviklere kun udviklede deres spil til konsoler derefter blev spillende “ported” til PC’erne, fordi der er forskel, og man burde omkode det hele, bliver “ported” spil meget langsomme, de har for mange loading skærme og dine input’s med mus og tastatur bliver langsommere. Godt det er ovre!

Playstation 4 controlerPS4 kommer med en AMD processor med et indbygget grafikkort, der er altså både et processor og et grafikkort på samme chip, hvilket betyder at de kan dele rammen. Rammen er også lidt vigtig, den kommer fra et grafikkort, GDDR5 ram bruger man normalt kun på highend grafikkort, fordi den er meget hurtig, PS4 har 8gb af den, hvilket er 32x mere end ps3. PS3 manglede meget ram, med kun 256mb ram var det altid et problem, og gav mange loading skærme, som PC-folkene ikke behøvede. Ram manglen er også blevet beskyld for dårligere video kvalitet i netflix og andre ting.

PS4 kommer med en normal harddisk, en SSD er åbenbart for dyr, men vi kan være sikre på at der kommer en SSD version senere:)

Playstation 4 controller 2Ny controller! DualShock 4 hedder den. Den er næsten magen til den tidligere, den har bare nogen nye funktioner. De nye funktioner er bedre vibrator, en touchpad på toppen, en light-up bar som indikere hvilken player du er eller andet.
Controlleren har også et headset stik, så du slipper for at sætte dit headset til konsollen, men bare kan bruge din trådløse kontroller.

Selvfølgelig kommer PS4 også med et Dual kamera -kamera, til at lave noget 3d -noget – potentielt det samme som Microsoft Kinect.

Social gaming? Det lyder rigtigt i 2013, hvad end det betyder.

Hvor er PS4’eren? Ja, ok den skal bare stå bag tv’et, men jeg vil stadig gerne se den :)

HVORDAN SER DEN UD?