De mest detaljerede anmeldelser i Danmark

Software

Linux Ubunto TV

Jeg har talt meget godt om både Google TV og Linux MCE før, begge er software pakker til din TV-computer, som burde gøre alt, hvad du kan forstille dig, der har med tv at gøre, og på den måde holde dit TV i hånden, på vej ind i det nye årti. Google TV har fejlet fordi alle store Internet servicer har blokeret dem, og Linux MCE er nu så gammelt, at det ikke er aktuelt mere.

Men hvad med noget nyt?

Ubunto er det mest kendte Linux system, og det der nok er det letteste at finde ud af, der er kommet en lille software pakke til systemet som hedder Ubunto TV, du kan downloade den her – eller læse mere her.

Systemet er som de andre lavet til at integere alle dine film, TV kanaler og Online servicer i et pænt design, du kan bruge en air-mus, en Touchpad eller bare din smartphone til at styre alt, det er meningen at alt kan klares med swipes.

Hvad siger du? Er det ikke dit næste TV software? Så kan du endelig smide den gamle Apple TV væk :)

httpvh://www.youtube.com/watch?v=jq_WaOLjdyQ

7 Comments

 1. Peter

  Se det lyder rigtig spænden men syns det er lidt en svag hjemme side.. jeg kan ikke finde ud af om mit tv kan kør det… der er bare en liste af system krav men jeg fatter dem ikke har sku ikke kigge så meget på det når det kommer til tv. Kun om det er et godt bilde. Ja ja ny spænden varde :-)

  • Comment by post author

   Anders Bagnegaard

   Jeg tror du misforstår – Softwaret er en opgradering til linux operativsystemet “ubunto” altså køre det på alle TV skærme, det eneste de kræver er en computer som køre Ubunto og kan tilsluttes dit tv.

   Hjemmesiden bære tydeligt præ at at være en beta :) Men som jeg også skriver det ikke nyt for Linux at være TV-computer – de ved hvad de laver.

 2. Peter

  Jeg takke, ja jeg hade vist misforstået en masse :-( men syns min ide var meget god :-) Jeg vil jo ikke have en pc til at ager tv hvornår sætter de en pc ind i tvet sådan rigtig….. Når men mange tak for at rette mig…..

  • Comment by post author

   Anders Bagnegaard

   Det er sådan noget der sker lige nu – vi har længe haft “smart-tv” -men de kan ikke meget mere. Der er 100vis at firmaer, i USA, som prøver at gøre det lettere og bedre.

   Det sker snart, måske ikke i år, men næste år :)

 3. Lige en hurtig stavefejl:

  Det staves “Ubuntu” og ikke “Ubunto” :)

  Venlig Hilsen
  Valdemar Bonde

  • Comment by post author

   Anders Bagnegaard

   Jeg har også hørt det udtalt som ubunto. Men deres hjemmeside hedder med U, så det må være rigtigt :)
   ubuntu.com

   • Jeg kalder det for det meste selv Ubuntu og det er også fordi der er mange fx på Youtube som kalder det Ubuntu med u. Men jeg ved faktisk ikke helt hvordan det udtales korrekt. Det er afrikansk og betyder fred eller noget i den stil :)

    Venlig Hilsen
    Valdemar Bonde