De mest detaljerede anmeldelser i Danmark

Anmeldelse, Mobil, Video

Nokia Lumia 920 Anmeldelse

Den nyeste Windows Phone telefon er fra Nokia, jeg har prøvet den i næsten 2 uger, dette er anmeldelsen, Nokia Lumia 920 bruger Windows Phone 8 Metro, jeg har lånt den af Nokia Danmark. Telefonen er Nokia’s og Microsoft’s flagskib, den tager over for den gamle Nokia Lumia 900 som var lidt skuffende. Nokia Lumia 920 er et produkt af et tæt samarbejde imellem Nokia og Microsoft. Eftersom Windows Phone nu understøtter alle de nye teknologier, har Lumia 920 dem også. Du kan stadig også købe Nokia Lumia 800 eller Lumia 820 som ikke er meget forskellige.

 • Nokia Lumia 920.
 • Windows Phone 8 Metro.
 • LTE, HSDPA(3g).
 • 4,5″ IPS LCD Skærm (332ppi).
 • 768×1280  opløsning (720p).
 • Dual core 1,5GHz (1 gb ram) Snapdragon.
 • 32GB hukommelse.
 • MicroSIM.
 • 8Mpix, [email protected] video + 2xLED flash & 1,3Mpix [email protected] front.
 • PureView sensor og Carl Zeiss objektiv.
209dkr / 5.759kr 274,5kr / 4.837kr 49kr / 5.644kr

Byggekvaliteten og design

Designet og byggekvaliteten er det samme som Lumia 900, Lumia 800 og Nokia N9, hvilket er meget god, de er alle sammen lavet af Polycarbonat, hvilket er det bedste martiale man kan bruge til en telefon – disse Nokia telefoner er, efter min mening, de bedst byggede telefoner på markedet. Lumia 920 er også bygget så godt, den er perfekt, materialet er godt fordi det lader signaler komme igennem, men samtidig er stærkt nok til at kunne holde til hvad som helst. materialet følelses godt og solid.

Nokia Lumia 920-18Lumia 920 er en meget stor telefon, nok den største jeg nogen sinde har haft – jeg havde nokia communicator’e i sin tid – men til gengæld er den fyldt op med teknologi. Det må man vel leve med. Der også lidt svært at nå hele skærmen, jeg kan ikke lide en så stor skærm, men andre kan, jeg ville til enhver tid vælge en 3,7″ eller 4″ skærm frem for denne.

Nokia Lumia 900 fås kun med 32Gb, det er rigeligt til at de fleste er tilfredse, jeg har meget musik og jeg har aldrig problemer med for lidt plads på lumia 920.

Skærmen

Nokia Lumia 920-7Skærmen er en 4,5″ LCD skærm med et IPS panel, Skærmen bruger teknologier fx “PureMotion HD+ ClearBlack” – hvad end det så betyder. Oven på skærmen er der selvfølgelig Gorilla Glas, den nye standart hedder Corning Gorilla Glass 2 – det giver mening.

Nokia har droppet amOLED og bruger LCD igen, det er sikkert for at spare penge, det er meget normalt at mobil producenter ikke betale for en HD OLED skærm, da en LCD er mange gange billigere. Der er heller ikke noget galt med LCD, de er normalt meget mere lysstærke end de tilsvarende OLED, til gengæld giver OLED bedre sorte farver og har normalt dybere billeder med mere kontrast, også bruger OLED mindre strøm.

Skærmen på Lumia 920 er meget fin, den har meget dybe farver og fin kontrast, det er ikke det bedste jeg har set, men bestemt ikke dårligt.

Nokia Lumia 920-15Lysstyrke på skærmen er ikke imponerende, jeg har et par gange oplevet at jeg ikke kunne se noget på skærmen fordi den lyste for lidt, jeg kan kun sammenligne med min iPhone 5 her kan skærmen i lumia 920 slet ikke hamle op med den i iPhone 5; men problemet er måske slet ikke lysstyrken, men den automatiske lysstyrke – den underbelyser konsekvent skærmen ned til et punkt hvor det bliver et problem – og fordi man ikke kan sætte på hvordan den automatiske lysstyrke arbejder, kan man ikke rette problemet.

Opløsningen er ikke et problem mere, den gamle generation af Windows Phone’s understøttede kun en opløsning, nemlig 800×480, hvilket betød at lige meget om telefonen havde en 3,7″ skærm eller en 4,3″ skærm viste de det samme fordi der var den samme mængde pixels på begge to. Det virke måske ikke somom der er så stor forskel på de 2 skærmstørrelser, en 3,7″ har et areal på 39cm2 mens en 4,3″ har et areal på 53 cm2, 3,7″‘eren er 25% mindre.

Nokia Lumia 920-11

Nokia Lumia 920 har en 720p skærm, hvilket er et godt skridt fremad, du kan se mere, læse tekst bedre og du får skarpere og bedre billeder frem på skærmen. En lille ting er at når du ser på hjemmesider, behøver du ikke zoom’e ind for at læse hvad der står. 720p er hvad Apple ville kalde for Retina, fordi skærmen har en pixel densitet på over 300ppi, hvilket er mere end hvad dine øjne ca. kan se.

Som en side note, så bruger Lumia 820 den samme gamle dårlige opløsning som lumia 800+900, jeg ville holde mig væk fra den, af den grund.

Webbrowseren

For at demostre hvor hurtig Lumia 920 til internettet, har jeg lavet en lille video imod min iPhone 5. iPhone 5 er nok den hurtigeste telefon til dette lige nu, så Lumia 920 følger fint med.

Som du kan se er der næsten ingen forskel, browseren ser også fint ud og kan det meste. Et lille problem er at de fleste hjemmesider ikke har sat Windows Phone til at være en mobil browser, altså får man tit desktop versionen i stedet for den mobile version.

Nokia Lumia 920-14

Trådløs opladning?

Jeg har fået en fatboy trådløsoplader med til Lumia 920, jeg tænkte at jeg ville skrive om denne i et indlæg for sig selv.

Trådløs opladning er fint, fordi man kan lave klat opladninger hele tiden, altså imellem du bruger den så oplader du lidt.

Der er også problemer med det, trådløs opladning er meget langsomt til at oplade, du kan ikke oplade imens du bruger telefonen og bruger det meget ekstra strøm.

Om Windows Phone 8 Metro

Jeg har skrevet om WIndows Phone før, og nu gør jeg det igen, fordi tidligere havde telefonerne Windows Phone 7, Lumia 920 har fået det helt nyt Windows Phone 8, tada!?!?! Det er ikke meget forskelligt fra de gamle, men der er en masse små ting, som måske gør en forskel.

Jeg kommer nok til at gentage en masse.

209dkr / 5.759kr 274,5kr / 4.837kr 49kr / 5.644kr

Nokia Lumia 920-10Alle de fede ting

Jeg har hørt at xBox Music skulle virker godt- Jeg har ikke selv prøvet det, men det er meningen at xBox Music skal finde ud af alt den musik du har på din Computer, og gøre det tilgængeligt på din mobil, uden at du har problemer med at uploade alt musikken til skyen først.

Windows Phone 8 Metro understøtter normalt smartphone hardware- Dual core processor, HD skærm opløsning, LTE, trådløst opladning.

Jeg har tidligere skrevet om Windows Phone’s messenger app som både har dine sms’er og Facebook beskeder, den understøtter sikkert også skype og MSN messenger men whatever! det fungere virkelig godt, så det er let og hurtigt at komme i kontakt med folk og det er let og hurtigt at svare på en besked du får.  Windows Phone’s messenger har et problem med at finde ud af hvilke Facebook beskeder er blevet læst, men det er vist ikke noget nyt, Skype gør det samme.

Nokia Lumia 920-8Feedet med “alle” sinde Sociale medier er meget seje. På nær at mine facebook venner ikke har noget fornuftigt at sige, og derfor gemmer mine for seje twitter folk:)

Windows Phone 8 er forsat det flotteste interface du kan finde på nogen smartphone:)

Office er fuldt integreret i Windows Phone 8 og Nokia Lumia 920, det passer vel også meget fint, der er WordpowerPoint og excel også verdens bedste note program Onenote – alt samme er intergeret med SkyDrive og Office 360, du kan fint lave alle dine dokumenter også sende dem videre. Alt bliver synkroniseret med SkyDrive hvergang du gemmer, det er meget godt – nu skal jeg bare finde ud af hvad det der SkyDrive er for noget og hvad det kan…

copy/paste funktionen er virkelig fedt designet, når man markere noget er det ca. på samme måde som på iOS, du får 2 markører til at markere teksten imellem, i højre hjørne af markeringen finder du en lille ‘copy’ knap. Når du skal sætte teksten ind et sted, er teksten placeret oven over tastaturet, som en lille ‘paste’ knap, efter du har brugt kopiringen for første gang, rykker den en smule til venstre for, at gøre plads til ordbogen, der bruger samme bar over tastaturet, men kan bruges igen senere, ved at trække den frem. Alt designet i denne simple funktion er til, for at give dig et overblik over hvad der sker, og det hjælper altsammen, det er lavet perfekt! Det ville være let at give mulighed for at finde endnu ældre koperinger frem, bare ved at tilføje dem til baren – men det gør Lumia 920, ligesom Lumia 800 og 900 heller ikke.

Vi har fået screenshop på Windows Phone! Jeg behøver ikke sige mere, det manglede bare og nu er det der. Du holder låse knappen nede og trykker på Windows knappen, nøjagtigt som på iOS.

YouTube videoer bliver altid vist i bred format, hvilket er perfekt, alligevel gør de andre(android og iOS) ikke det samme. Så er der bare problemet med at man ikke kan spole i videoerne – det er lidt dårligt:)

Nokia Lumia 920-13Når man i søge funktionen trykker på et lille øjelåg nederest får man muligheder for at søge med kameraet, man kan fx tage billeder af en QR kode ellers kan man scanne tekst ind, med kameraet, ja kameraet, man kan tage billeder af en tekst også få den oversat til dansk fx. Det er fedt lavet!

Windows phone 8 connector er en Mac app, som bliver brugt til at synkroniserer musik, podcast og lydbøger imellem din Windows Phone og Mac. Jeg brokker mig tit over at smartphones ikke understøtter Mac, Windows Phone understøtter fint Mac, med softwaret som ligger i Mac Appstore, du kan finde det her. Det gør nøjagtigt der står på pakken, det synkroniserer dit musik, videoer og billeder fra iPhoto og iTunes over på telefonen, og det fungere så godt som sådan noget kan. Dog gemmer den ikke, hvor langt du er i et podcast eller lydbog og den tæller heller ikke hvor mange gange du afspiller de forskellige sange, men det skal man nok heller ikke regne med, fra andre end Apple. Jeg synes også godt der kunne være tilføjet en funktion så man kan synkroniserer sine kontakt personer og kalender – det må Google, Gmail, klare.

Programmet har et enkelt problem, man skal give programmet adgang til at bruge den mappe hvor iTunes filerne ligger, det er ikke problemet, problemet er at den ikke fortæller en hvad fejlen er, men kommer med en lang fejlmeddelse som ikke giver mening, man skal google problemet før man finder løsningen.

Alle Apps kan testes gratis. Microsoft har det krav til deres appstore, at det skal være muligt at teste en fuld version af appen inden du køber den – det er ligesom på din Mac eller windows og er genialt.

Jeg ved der er mange som bruge Reddit der ude, især af mine læsere (Internet indfødte eller integreret ;) ). Hvis man er til Reddit, så er Baconit den vildeste app. Det viser en endeløs strøm af fx billeder fra en Subreddit. Derudover er det muligt at få appen til at vise billeder fra en subreddit på lockscreen.

Den ekstra følsomme skærm på Lumia 920 er en fordel, det virker ikke tit for mig med handsker, men det giver i det mindste en mulighed for at det kan gå godt. Jeg undre mig over at man skal slå funktionen til, før den virker, det virker lidt underligt at man overhoved kan bestemme om funktionen skal være fra – jeg tror mange Lumia 920 købere aldrig får vildtet sig ind i indstillinger, for at slå det til.

Fejl og mangler

Nokia Lumia 920-4Det værst ved Windows Phone 7, 7.5 eller 8 er at man ikke kan låse skærmeoriteringen, hverken i indstillinger eller med et app, det er lidt et problem for alle som ligger ned og bruger deres telefon … Dette problem holder nok mange folk langt væk fra Windows Phone.

Du skal have en MSN konto for at bruge telefonen, det er ok :) Det er klart at man skal tilmelde sig deres sky-funktioner for at få mest muligt ud af telefonen, men du skal også logge ind for at kunne bruge twitter på telefonen, det virker lidt underligt :D

Facebook appet er komplet ubrugeligt – men skal trykke “tilbage” hele tiden, fordi appen ikke har sin egen, altså kommer man gang på gang til at lukke programmet, og skal finde det igen pga. manglende fremadknap. Når man finder en side i appen, får man hverken cover billeder eller logo frem, altså er det umuligt at finde ud af hvor man er. Man kan ikke søge i appen med mindre man går ind under hvad man mangler, altså for at finde en ven skal man først ind i venner, hvis man skal find een side, skal man ind i sider, også søge. Også er det umuligt at finde sine egne sider, fordi de er gemt imellem alle dem man har liket.

Man kan ikke spole i videoer? Hvad sker der for det, hverken i youtube programmet eller den normale video afspiller, man kan dog godt i ‘videoer’ i Zune programmet.

Nokia Lumia 920-6Mit iPhone headset virker, men de 3 ekstra knapper virker ikke … :( Hvis der er hardware til det, så kommer der helt sikkert snart et app til det.

Tastaturet synes jeg også har et par problemer. Fx er ‘retur’ og ‘slet’ er for tæt på hinanden, dette giver mange fejl tryk for mig. Tasterne på tastaturet forudser ikke hvad man vil skrive, selv om der kommer forslag fra ordbogen, på iOS ved jeg at den knap som der er størst chance for, at du vil trykke på, fylder mere og derfor er lettere at ramme end de andre – dette gør sig ikke gældende på Lumia 920, alt dette giver en følelse af, at tastaturet ikke er magisk som på en iPhone. Alt i alt tror jeg man vender sig til tastaturet, det tager nok et par uger.

Nu har jeg testet nogen Lumia telefoner efterhånden, 2x Lumia 800, en lumia 900 og nu en Lumia 920, alle sammen er sat i forbindelse med min Live konto, så telefonen burde kende mig?  Alligevel skal jeg selv ind og downloade alle mine apps igen, indstille telefonen igen osv. der bliver ikke gemt noget information på Live kontoen, det er lidt dårligt.

Jeg har tidligere skrevet om tilbage knappen ikke virker helt efter hensigten, problemet er at den både fortryder handlinger og også går tilbage til det tidligere program, og du er aldrig helt sikker på hvordan det fungere, i en tab i et program fx her sender tilbage knappen ikke en tilbage til den tidligere fane, men sender en helt ud af programmet, der er og også utallige andre steder hvor funktionen af knappen ikke helt giver mening, i sær i 3. parts programmer.

Jeg oplevede et problem i forbindelse med login med min msn konto, da jeg skrev den forkerte kode, blev jeg sendt til en en hjemmesider som var lavet til desktop. De skulle også bruge flere oplysninger om mig ved samme login, fx min alder? Hvilket er lidt suspect, Microsoft, jeg vil helst ikke sælges til nogen.

209dkr / 5.759kr 274,5kr / 4.837kr 49kr / 5.644kr

Kameraet?

Nokia Lumia 920-12Kameraet er nok det sejeste ved Lumia 920, det er bestemt det største der er sket for mobilkamera nogen sinde. Lumia 920 er den første kameramobil med billedstabilisering, det gør en meget stor forskel. Lumia 920 har ca en 30mm linse, hvilket betyder at man normalt kun kan tage billeder med 1/30sek lukketid, før billedet bliver rystet, med billedstabilisering bliver dette tal 3-4 gange bedre, af dømme efter de normale tal for forskellige linser med og uden billedstabilisering, dvs at man kan tage billeder med ca 1/4 – 1/2 sek lukketid og få 3 eller 4 gange mere lys ind.

Jeg laver ikke en anmeldelse af kameraet nu, fordi det skal have sit eget indlæg, jeg var i Istanbul med Lumia 920 og min iPhone 5, og jeg håber på at kunne vise en masse billeder frem fra turen som kan bruges til at sammenligne kvaliteten. Kamera indlæget kommer senere.

Batteritiden?

Jeg har brugt Lumia 920 i ca. 2 uger nu, og det betyder at jeg nok ikke kan sige alt om batteritiden, fordi jeg ikke bruger telefonen som telefon men bare har den på wifi hele tiden. Problemet er at jeg har et “nano sim kort” i min iPhone 5 og Lumia 920 har et “Micro Sim kort” hvorfor det så er så smart… Derfor har jeg ikke brugt telefonen med LTE til, hvilket er den største batteri dræner man kan tænke sig.

Unden at telefonen var på mobil netværk, holder den over en uge, kan jeg fortælle :)

Jeg laver normalt en video afspilningstest, men den har jeg droppet, fordi det ikke giver mening for nogen hvor langt tid deres telefon kan afspille video. Hvem spiller video på deres telefon?

Konklusion:

 • Mega godt designet
 • Mega fed skærm
 • Trådløs opladning
 • LTE og god Wifi antenne
 • Kameraet er godt
 • Windows Phone 8

Denne telefon er Nokia’s nye flagskib, og nu levere Nokia endelig de samme specefikationer som telefonerne fra Apple, Samsung og HTC, Windows Phone 8 er ikke meget forskelligt fra det sidste, det er en evolution og ikke en revolution, det betyder ikke noget fordi jeg tror stadig at Windows Phone 8 har bedst potentiale af noget operativsystem i dag, de mangler bare nogen småting og en masse apps. Jeg har ikke oplevet at telefonen er langsom til noget som helst, den klare sig meget godt hele vejen igennem, den skal ikke en gang genstartes som Android telefonerne. Dertil kommer at Lumia 920 har en god wifi antenne og LTE, så mobilnettet/internettet er heller ikke en flaskehals.

Nokia Lumia 920-21Lumia 920 er en kæmpe klods, det er den største telefon du kan købe lige nu, og der er langt ned til den næste – det er helt sikkert pga. kameraet.

Hvis du er ligeglad med størrelsen af din telefon, finder du ikke en Hardware mæssigt bedre end denne, softwaret er lidt bagefter men det kommer nok og det giver ikke de store problemer. Til gengæld mangler der apps i appstoren til Windows Phone 8.

Til sidst vil jeg anbefale dig at holde dig langt væk fra Lumia 820, køb en Lumia 800 i stedet, den koster under halvdelen, kan næsten det samme og fylder halvdelen.

5 ud af 5 stjerner.

209dkr / 5.759kr 274,5kr / 4.837kr 49kr / 5.644kr