De mest detaljerede anmeldelser i Danmark

Mobil

Nokia Lumia 900

Nokia Lumia 900 er den nye amerikaner telefon, de skriver både på deres side og i pressemeddelelserne at den er lavet særligt til det amerikanske markedet, jeg tror det vare lidt tid før den kommer til Danmark, men eftersom vi bruger samme “4G” teknologi skulle der ikke være nogen problemer ved det.

Telefonen ligner meget Nokia Lumia 800, som vi har i Danmark, den har samme design, men er lidt større pga den større skærm, rammen omkring skærmen er dog mindre, Lumia 900 har også samme processor, samme byggekvalitet og samme kamera – alle disse ting var dog fine på Lumia 800.

Forskellen er den større skærm, det er en 4,3″ AmOLED skræm, med samme 800×480 opløsning, hvilket jeg ikke synes er nok, jeg ville gerne have højere opløsning, skærmen har kun en 217 pixel/inch hvor Google Galaxy Nexus har 316ppi og iPhone 4/4s har 330ppi. Til gengæld bruger Nokia en ny skærm teknologi, dette bliver lidt nørdet, RGB matrix, hvilket betyder at skærmen bliver mere skarp, der er overraskende meget forskel på de nye og gamle teknologi, tjek nærbilleder af de 2 skræme her. Det skal lige siges at Windows Phone 7 ikke understøtter andre opløsninger end 800×480.

Som sagt har Lumia 900 en LTE antenne, med op til 50 mbps- det er vigtigt – især at Windows Phone 7 nu har teknologien til at integrere LTE. I forhold til Lumia 800 vejer Lumia 900 160g imod 142g. Lumia 900 er lidt tyndere, 11,5mm imod 12,1mm der er næsten ingen forskel.

Nokia Lumia 900 har et 1mPix videochat kamera, på forsiden, med 720p@30fps og F/2.4(Ved du hvad det betyder?), Jeg fandt også en pressemeddelelse om en aftale med Electronic Arts om at 20 fede spil kommer til Windows Phone 7. Godt Microsoft kan komme med deres 100mil checks og overtale udviklere :)

Nokia lover at batteriet, på 1830mAh, giver en standby tid på 12 dage eller 7 times taletid, der er ingen chance overhoved for at hverken det ene eller andet tal er rigtigt! De LTE telefoner som findes nu, har ikke en dags batteritid.

Nokia lumia 900

6 Comments

 1. Peter

  Jeg takker igen for en god anmelse. Og som den spør Jøren jeg er blevet, kunne jeg godt tænke mig at spør om der kommer noget oplæg af apples nye bookes 2. De er kommet ud med noget meget smart på den frondt, er det noget vil får i dk er det kommet og mig som ikke kan finde den??

  • Comment by post author

   Anders Bagnegaard

   Jeg går ud fra vi får det snart i dk, ibook’s er allerede ude og det er programmet til at lave bøger også …

   Men er det virkelig interessant? Jeg synes det ikke, det er først interessant efter en skole begynder at bruge det… I dk er der ingen skoler som bruger iTunes U(iTunes for skoler), ebøger eller nogen af de andre smarte ting som har med tablets og eboglæsere at gøre – så det får næppe nogen funktion i danmark ud over at små selvstændige forfattere kan lave deres egne smart-books og sælge dem uden om et bogselskab…- Der er stadig ikke nogen til at købe disse bøger men det er noget andet :)

   Jeg laver en artikel når en skole begynder at bruge det :)

   • Peter

    Den artikel vil jeg glæde mig til :-) jeg tror faktisk at det kan bliver godt også på danske uni. Det skyldes ikke læren for de bor som hode relg i at en anden tid. men de under viser som man har på hold, som jo er meget unge . Men det må vi se, jeg kunne da godt for sjov lave en bog om LP bare for at prøve det (LP = lineær programmering, som er at fag jeg lige har af slutte men som mange finder svært. så kan man lave en sådan boge sælde den for 29 kr. stk. kan da godt vær der er lidt $$ der, nu må vi se) tak for et godt svar som altid :-)

   • Comment by post author

    Anders Bagnegaard

    Jeg skal nok skrive om din bog! :) jeg downloadede programmet i går – det er faktisk perfekt- mega let at lave alt hvad du mangler – det er tilmed let at tilføje avanceret funktioner – de danske lærer og undervisningssystem har aldrig kunne lide nye ting, jeg tror ikke Apple kunne lave om på det :)

    I appen kan man også eksportere til pdf, så kan du få din bog ind i de fleste andre bogbutikker også:)

   • Peter

    Ok jeg takker men nu skal det lige bliver til noget jeg har nogen stykker der skal være med på den før det sker men det kunne være meget sjovt :-)

 2. Comment by post author

  Anders Bagnegaard

  Hehe :) Du må bare komme igang :-) Jeg tror ikke jeg ved hvor meget arbejde der faktisk er i bøger :) Hel og lykke med at overtale :)