De mest detaljerede anmeldelser i Danmark

Mobil

iPhone 5, hvordan får man fat i den

iPhone 5 blev annoceret i går, i San Francisco – og den fik endelig et nye hardware design, men intet stort nyt skete med softwaret.

Jeg vil ikke skrive noget stort om telefonen, fordi alle andre har gjort det bedre og hurtgiere end jeg, men kort har iPhone 5 en større 4″ skærm 16:9, hurtigere processor baseret på 22nm teknologi, den gamle var 45nm, og apple er først med denne nye version a Cortex a9 CPU’en i deres Apple A6 processor. Det betyder at CPU’en er hurtigere, mindre og varmer mindre. Så iPhonen er blevet tyndere og lettere også – det vigtige er i Danmark at iPhone 5 understøtter Dansk LTE, men kun for nogen firma’er.

Jeg køber en selv, så der kommer en anmeldelse snart.

Hvilke mobilselvskaber kan levere LTE til iPhone 5?

Først skal det siges at LTE kun rigtigt er udkommet hos TDC og Telia(telenor), 3 er slet ikke ude med deres endnu og TDC er langt bagefter Telia, i følge min test. Telenor og Telia bruger samme netværk, så de skulle have samme funktioner og hastigheder.

Både TDC, Telia, 3 og telenor har efterhånden fået et “4G” net op at køre (det er i virkeligheden ikke 4G, men bare 3G LTE) – men fordi Apple bruger en chip som kun understøtter 2100, 1800 og 850 MHz LTE*ifølge apple selv – i Danmark bruger Telia, 3 og telenor alle sammen 1800MHz til LTE så her virker LTE på iPhone 5, til gengæld bruger TDC 2600MHz, og derfor understøtter TDC ikke iPhone 5.

Altså virker LTE på iPhone 5 med alle mobilselvskaber som bruger nettet fra Telenor, Telia eller 3 – og LTE virker ikke med TDC

Hvornår udkommer den? I følge Apple og 3 udkommer iPhone 5 den 28. sep i Danmark, men du kan allerede skrive din op, på de forskellige sider.

Hvor skriver man sig op? Det gør man på en af disse sider:

Midlertidigt nede  Virker ikke med LTE Ikke oppe endnu