De mest detaljerede anmeldelser i Danmark

Mobil

iPhone 5, nu har jeg haft den en måned

Jeg anmeldte ikke iPhone 5, fordi der var så mange andre gode anmeldelser der ude, men jeg tænkte at jeg ville skrive et par ord om den alligevel, efter jeg har haft den i over en måned.

Da iPhone 5 udkom fortalte næsten alle anmeldelser at telefonen var for let til at have den samme byggekvalitet som iPhone 4/4s; det samme blev sagt om metal bagsiden på iPhone 5. Selv om jeg aldrig var enig i dette, kan man godt mærke en tydelig forskel på de 2 telefoner, iPhone 4s/5, metal bøjer mens glas bare er hårdt.
Efter at have haft en måned skulle jeg bruge min søsters iPhone 4 til et eller andet, og så undre man sig, var den virkelig så stor og tung, iPhone 4 føles helt forkert, fordi den er så meget større end iPhone 5 men samtidig har en så lille skærm.
Efter at jeg har vænnet mig til en iPhone 5, begynder man at sætte pris på den ekstrem lille størrelse og den lette vægt. iPhone 5 er stadig klart den bedst byggede telefon.
Det skal også siges at jeg ikke har fået flere ridser på min iPhone 5’s bagcover endnu, den kom med en rids fra fabrikken, men fordi jeg brugte den med et skin og kun har brugt den en uge ude, har jeg ikke fået flere. Men det er klart at den får mange mange ridser i fremtiden.

Kamera’et har overrasket mig en del. Det er ikke synderligt godt, og laver en masse fejl men det kan noget, det er latterligt hurtigt, man kan let tage 3-4 billeder i sekundet, hvilket gør at man måske får et enkelt som er godt, det er også godt til at finde ud af hvad man vil tage billeder af, så det oplyser billedet rigtigt. De høje ISO værdier, op til ISO 3200, gør også at kameraet er brugbart om aftenen, uden flash – fordi Flash skal død!
Kameraet kan hvad man forventer, og det er vildt hurtigt til at gøre det, video funktionen er også over bevisende.

Panorama funktionen er ubrugelig, fordi den laver alt for mange fejl.

Jeg blev lovet LTE, og har ikke fået det endnu! Apple skal lave en opdatering til softwaret, iOS 6, før det kommer til at virke. Da Apple i går udgav iOS 6.0.1 tænkte jeg, så det nu, men nej, jeg har stadig kun det gamle 3G:(
I dag forsøger jeg med iOS 6.1, for at tjekke om LTE er med der, og melder tilbage her.

Jo, der er LTE på iOS 6.1 :) Selvom det er svært at finde det.

En af de vigtigteste funktioner, efter min mening, er iPhone 5’s hastighed, den er overdrevet hurtig, til alt, det er måske bare fordi jeg kom fra en iPhone 4, som efterhånden var for langsom til det meste.
Det fede ved hastigheden er at man ikke føler sig begrænset af sin telefon, når man trykker på et program, starter det bare og det går hurtigt,  fordi telefonen har næsten nok ram gemmer den også næsten altid alle Safari sider, så de ikke skal hentes igen, lige som multi tasking aldrig har været bedre.
Jeg må indrømme at jeg ikke har brugt min telefon til noget rigtigt endnu, men jeg tror jeg vil forsøge at redigere en lille video i iMovie for at se hvordan det går.

Når alt kommer til alt, er iPhone 5 bare en iPhone, den har alt det perfekt software i appstoren, og næsten alt software er fuldstændig gennemført, så du ikke behøver rode ved det.
Det er ikke for alle, men jeg sætter pris på det :)