De mest detaljerede anmeldelser i Danmark

Foto, Hardware, Video

Jeg er færdig med DSLR nu

Med 55mm 1.8 zeiss linse

DSLR er i virkeligheden en dårlig idé – der er ingen grund til at have et spejl i et kamera, når det er sensoren som både kan vise dig det billede du er igang med at tage men også tager billedet.

Problemet var at man ikke kunne lave autofokus hurtigt nok digitalt eller se billedet live, hvilket gjorde range-finder, dobbelt linse refleks kamera og de andre brugbare.
Range finder kameraer har en lille linse som du ser igennem, også bruger den en større linse til at tage billeder igennem – de fleste af dem skal man skifte linser begge steder – hvor andre spejler billedet igennem den rigtige linse.
Dobbelt linse refleks kameraer har 2 af alt.
Spejl refleks eller DSLR kamera har et spejl som gør at du ser igennem din linse når du ser i viewfinderen, også slår spejlet op og sensoren får lyset når du tager billedet.

Sony A7r-8Men alt i alt er det bare spild af plads at have et spejl i et kamera, og ikke kun plads, også vægt. Et Nikon d800 vejer ca. 1kg, og et sony A7r vejer 465 g – disse 2 kamera har samme sensor, og er stort set identiske, selvfølgelig er de ikke, men de kan det samme. Det er en stort forskel, for 2 ens ting. Over 100% mere vægt.

Så jeg er færdig med DSLR spejl refleks kamera, jeg har ikke oplevet nogen problemer, ud over dem som har med Sony at gøre, men det gør jeg nok, og jeg vil holde jer opdateret.
Mit nye kamera er et mirrorless kamera, det er sjovt det hedder det, men pointen med Mirrorless kamera er at de har en stor sensor fra et DSLR, men ikke noget spejl. Jeg har testet nogen stykker af disse fx Sony A7 og Sony RX1.

Hvis jeg skal være helt ærlig så er der er stadig en god grund for pro fotografer til at have DSLR kameraer – det er at de holder noget bedre. Men dette har intet med spejlet at gøre, faktisk er spejlet et af de mest sårbare stedet på sådan et kamera – så man kan lave et Mirrorless som er mere holdbart end et DSLR – de gør det bare ikke.

Som jeg har skrevet om det tidligere “mit fremtidige kamera“.