De mest detaljerede anmeldelser i Danmark

Artikler, Foto, Hardware, Video

Mit fremtidige kamera

Jeg har allerede besluttet mig, næsten, men her er min process, som måske er interessant.

Jeg skal af med mit DSLR, og ikke have et nyt, et DSLR har et spejl og det er sikkert også fint, hvis man vil se lige nøjagtigt hvad kameraet ser.
Sådan et spejl, med tilbehør, fylder meget, så det er næsten umuligt at lave et DSLR meget mindre end det er i dag, da størrelsen på linse, spejlet og viewfinderen ikke kan gøres mindre.

Sony RX1-1Derfor skal jeg over i et af de nye digitale kamera med kæmpe fullframe sensor, altså et lecia, et Sony A7, Sony rx1 eller noget tilsvarende.
Fremtiden, må være at kamera bliver så digitale som muligt, og om noget er et spejl, en lukker osv. ikke særligt digitalt.

Det særlige ved de kamera jeg nævner er deres store sensor, det er nøjagtigt af samme grund et DSLR er så lækkert, en større sensor giver skarpere billeder, lysere billeder, mindre støj og mere sløret baggrund. Et kamera behøver ikke være et DSLR for at være godt, det er som sensoren som er den vigtigteste grund til at et kamera er godt eller dårligt, og størrelsen af den er nok den støreste grund.

Jeg har faktisk valgt, jeg ville gerne have et Sony A7r, det med 36MP. Det er ikke lige frem nyt, og med ISO 256.000 går jeg også ned til en 1/4 del af mit nuværende. Men til gengæld er den sensor som sidder i det verdens bedste, den samme sidder i Nikon 800D, og her har den vundet DxOMark-test, som verdens bedste sensor, det er over Hasselblad’s  og Phase One’s 200.000kr medium format kamera(Den er over dobbelt størrelse af en fullframe sensor), Sony’s A7r har fået en anden plads lige under Nikons.

Jeg overvejer lidt forskelligt. Fordi det er svært at skifte kamera-system, sådan uden videre, alle mine linser skal skiftes ud, da Canon ikke har taget skridtet imod kompakte Fullframe kamera’er, og sikkert heller ikke kan lave dem, så skal jeg have alle mine linser skiftet ud.

Det er et problem at skifte linser ud, mest fordi det er dyrt og besværligt men der er også noget andet galt. Hvis jeg skifte fra Canon, som de fleste fotografer bruger, til Sony som meget få fotografer bruger, sætter jeg mig selv i den position at jeg hverken kan købe eller sælge udstyret brugt, fordi der ikke er nogen som sælger eller køber sony udstyr brugt. Udover det mister udstyret også hurtigt værdien da der ikke er nogen til at købe det når jeg skal af med det – det hjælper heller ikke at jeg skal købe alt udstyret fra nyt.

Canon ejere er så heldige at alt udstyr kan findes brugt, og når man sælger noget udstyr, er det også næsten sikkert at man kan få en ordentlig pris på det, da der er så mange købere af canon udstyr.

Sony mangler linser, Sony har lige skiftet alle deres gamle A mount linser ud med det nye e mount, det betyder at ikke engang gamle Sony linser virker på et nyt sony kamera, det gør canon’s heller ikke og der er langt imellem 3. parts firmaer som laver linser som virker med Sony’s e Mount system – Det skal også siges at der er forskellige E Mount linser, der er dem som virker til de små kamera, fx Sony a5100 også er der dem som virker med Full frame linserne, jeg går efter et sidst nævnte, og dette begrænser linse valget endnu mere. Lige nu er der kun disse linser fra Sony, som virker med mit fremtidige A7r: Sony 70-200 f4 OSS(10.000kr), sony 28-70 f3,5-5,6 oss(3.000kr), sony 24-70 f4 oss(9.000kr), Sony 35mm 2.8(6.000kr), Sony 55mm f1,8(7.000kr), Så er der selvfølgelig også et par fra andre producenter – men det ser lidt tyndt ud, hvis man skal være ærlig, og det er fordi de gamle A mount linser fra Sony, som de havde mange af, virker ikke med det nye og langt de fleste E mount linser dækker kun en lille sensor, og virker derfor kun delvist til et full frame kamera.

Det var hvad jeg ville sige om det, jeg glæder mig til mit nye kamera, men ind til videre beholder jeg nok bare mit vildt seje Canon 6d, med de 1000vis af linser man kan få til det.