De mest detaljerede anmeldelser i Danmark

Foto

Det bedste DSLR/system kamera du at købe

Du ønsker dig et godt Kamera i julegave, men hvilket skal du vælge? Dette er en guide til hvilket kamera du skal købe som det første kamera.

Der er nogen forskellige typer kamera du kan vælge, jeg skriver point and shot kamera helt væk, fordi det er ikke godt nok, hvis man skal have et ordentligt kamera, skal det have udskifteligt objektiv, altså skal kameraet være et system kamera eller et DSLR, spejlreflekskamera. 

Det andet er at kameraet skal have en stor sensor, så det klare nætter og aftener bedre uden flash. En større sensor giver også bedre skarphed og mere dybe farver billeder, flere detaljer i billedet. Det er også vigtigt at kameraet kan tage billeder i Raw, så man kan udvikle sig.
Video skal mindst være 15mbit/s og mindst 1080p.

For at gøre dette lettere for mig selv, laver jeg nogen kategorier. Billigt system kamera, lidt dyrere system kamera, billigt DSLR.

System kameraerne er i nogen forskellige grupper, der er dem med de små sensore, micro 4/3″, og dem med større sensorer fra sony, de bruger kun Sony linser. Du kan finde alle micro 4/3 linserne her, og Sony linserne her. Som du kan se er udvalget af micro 4/3 linser meget større end dem til sony kameraer.

DSLR, der er mange størrelser sensore til DSLR, men jeg viser kun en enkelt størrelse frem, disse linser virker også på dit næste Canon DSLR kamera. Dem kan du se her, Canon linser. Her er udvalget meget stort. Verdens bedste linser bliver lavet til Canon kameraer, så her mangler du aldrig noget. Fordi udvalget er stort og mange firmaer konkurrere om kunderne, er priserne også meget små.

Systemkamera

Olympus E-PM1, er et lidt gammelt system kamera, som bruger alle de mange 4/3″ linser, kameraet tager billeder med 12MP lever meget gode billeder og med en max ISO på 12800 kan det også let klare aften billeder uden flash med en ordentlig linse, billeder ved max ISO er ubrugelige. Kameraet tager video med opløsning på 1080p og 60 billeder i sek(max 2x slowmotion) og 17mbit/s. Alt dette er værdigt for et DSLR kamera, men dette kamera vejer kun 200g og koster kun lidt over 2000kr med fragt. Dette er nok det bedste kamera til prisen, med top ydeevne og en vild pris.

Der er en masse linser til, jeg foreslår at du vælger Panasonic Lumix H-H020E, 20 mm F/1.7 (G Pancake), den får 4x mere lys ind end standard linsen og koster kun næsten 3000kr.

Pris med fragt og linse: 2111kr

Systemkamera, lidt bedre.

Hvis du gerne vil have lidt bedre billeder, skal du vælge Sony’s Nex serie, der er både nex 3, 5, 6 og 7 forskellen er ikke stor, men der sker lidt, jeg vælger det som jeg synes er bedst til prisen, men det betyder ikke at det er det der passer bedst til dig.

Sony’s Nex serie har en større sensor, hvilket giver bedre billeder, dybere farver og hurtigere ydeevne. Sensor størrelsen er den samme som begge det DSLR kamera jeg viser frem, samt de fleste andre, så det er lidt af en bedrift at de har fået pakket det ned i den lille størrelse.

Sony  nex 5 med 18-55mm oss objektiv klare det meste, den tager billeder ved 16mp og den store sensor giver dobbelt så meget lys som det tidligere kamera samt er lysfølsomheden sat op til 25600, billeder ved max ISO er ubrugelige, billederne bliver skarpere og dybere end det tidligere kamera. Video optager den med 1080p også, men kun med 50 billeder i sek(max ca 2x slowmotion) og 28mbit/s. I en bestemt mode på kameraet kan du tage op til 10 billeder per sek, så du kan også bruge det til sport.

Kameraet vejer kun 200g.

Linser til Sony er meget mere begrænset, men der er et par imellem, fx denne Sony SEL16F28, 16 mm F/2.8 den er lysstærk nok til det meste og koster kun 1800kr. Eller hvad med med en Sony SEL50F18, 50 mm F/1.8, den er 50mm og meget lysstærk, koster kun 2100kr.

Prisen er 4428kr med fragt og linse

DSLR

Der er mange DSLR kamera som er fede og gode, men her ville jeg vise hvad man skal vælge som det første kamera man køber, altså skal det være billigt frem for alt. Jeg har valgt 1000D og 1100D fra, fordi de er så mangelfulde og dårligt bygget at man ville skifte det ud hurtigt igen og det er dyre i sidste ende.

Jeg ville have valgt et Canon EOS 550D, det er lidt gammelt, men sensoren og funktionerne er magen til de helt nye kameraer. Det er lidt svært at få fat i nyt, og derfor dyrere end et 600D. Derfor skal du købe et Canon EOS 600D (EF-S 18-55 mm IS II objektiv), som er billigere, nyere og har en bedre skærm som kan vippe:) Min Canon 600D anmeldelse er her.

Det tager billeder ved 18MP, har geniale farver, kontrast og skarphed. Fokus systemet er eksternt fra resten, så det er hurtigere end alle andre kameraer, canon linse systemet er det med flest fede linser overhoved, nogen af verdens bedste og billigeste linser bliver produceret til dette kamera. ISO går op til 12800 den store sensor gør at billeder skudt ved disse ISO værdier stadig er brugbare.

Video delen kan let blande sig med professionelle videokameraer, det gør det faktisk tit, serier som 24timer, house og mange andre er skudt kun med dette kamera. 600D optaget med 30 billeder i sek ved 1080p og ca. 40kbit/s.

Kamera har den ulempe at det er meget stort og vejer 600g, det er 3x mere end de 2 andre.

En af de bedste og billigeste linser du overhoved kan købe er en 50mm canon 1.8, Canon, 50 mm F/1.8 (II) den koster kun 800kr og er vildt skarp, meget lysfølsom og giver vildt fede billeder.

Prisen er 4151 med fragt og linse