De mest detaljerede anmeldelser i Danmark

Anmeldelse, Foto, Mobil

Kamera test, HTC One X vs iPhone4

Jeg har testet de 2 kamera’er imod hinanden, jeg ved godt hvor gammel iPhone4 kameraet er, men det er et fint kamera, som klare sig fint stadig, testen er mere for at vise hvad du kan forvente af kameraet i HTC One X.

HDR

Begge telefoner har HDR mode, det er en funktion hvor man tager 3 billeder hurtigt efter hinanden, også sætter telefonen de 3 billeder sammen. De 3 billeder er forskellige, et er normalt, et andet er mørkt og det sidste er meget lyst, på den måde får man detaljer i alle områder.

Hvordan ser det så ud? iPhonen klare det lidt bedre, hvis man ser i træet hvor One X laver ghosting(der er forskel imellem billederne, derfor bliver stregerne tegnet op flere gange). Begge billeder er dog pæne nok.

Kontrast

Disse billeder er lavet for at tjekke hvor meget kontrast kamera’et kan klare, du kan se der er mange mørke områder og lyse områder, begge dele bliver vasket væk, fordi kameraet prøvet at finde en mellemting. Dette er normalt hvad man bruger DSLR kameraer til, fordi de gemmer en masse data om de mørke(underbelyste) og lyse(overbelyste) områder.

Her klare HTC One X sig meget bedre, du kan se på vejen omme bag træerne, hvordan iPhone’en vasker alle detaljer væk, mens One X bevare lidt af dem. Du kan tjekke HDR billederne for at hvor mange detaljer begge kamera’er ikke opfatter.

Brede

Som du kan se er HTC One X linsen noget bedre end iPhonen’s (4s har en endnu smallere linse), det er en virkelig fed ting at man får så brede billeder på HTC One X, dette i sig selv gør HTC One X til et bedre kamera, når man tager billeder til fester, er det rart at få så meget med som muligt, her hjælper en vidvinklet linse meget. HTC One X har en 28mm linse mens iPhone 4 har en 30mm linse, iPhone 4s har en 33mm linse. de 2 mm betyder måske ikke meget, men du kan se hvor stor forskellen er.

Du skal ikke tage dig af at HTC One X tager billeder i 16:9 format og iPhone4’enen i 4:3 format, det er bare sensoren format og har intet med linsen at gøre.

199kr / 5.368kr 751kr / 4.693kr 752kr / 4.749kr 49kr / 5.456,5kr 652kr / 5.195,24kr

ISOtest

ISO er vigtigt i et kamera som dette, det gør nemlig at kameraet tager bedre billeder i dårligt lys. Der er meget forskel på hvad disse kamera gør, iPhone 4 går op til ISO 640, mens HTC One X går til ISO 1000 begge billeder er næsten ødelagt af for høj ISO, men i forhold til at HTC One X går over 56% højere op er der ingen tvivl om hvem der vinder.

Bokeh

Bokeh er det som ikke er i fokus, altså sløret, jo større ens sensor er og jo længere linsenen er, jo mere får man af det. Man bruger Bokeh til at isolere sit fokus, Bokeh er som regel grunden til at folk bruger DSLR kamera’er, fordi de er ekstrem villige til at lave effekten.

På billederne neden for har jeg forsøgt at lave Bokeh – det kan man ikke på en så lille sensor. Sådan er det bare.

Skarphed

Hvor Skarpe er linserne? Ikke meget skarpe – HTC’en er dog lidt skarpere end iPhonen, men begge fejler grumt. Disse billeder er taget i dårlig lys for at tvinge begge linser til at skyde fuldt åbent, jeg viste ikke at de ikke kunne andet – det ved vi begge nu …

3 Comments

  1. Fin anmeldelse.
    Eneste mangel er, at vi ingen chance har for at se, om det er et iPhone/HTC billede.

    – Mvh. Tobias :-)