De mest detaljerede anmeldelser i Danmark

Anmeldelse, Lyd

Libratone Zipp anmeldelse

Jeg har fået sådan en Libratone Zipp højtaler til test, af Libratone, et dansk højtaler firma. Libratone er et meget eksklusivt højtaler mærke, og det bære deres priser og design tydeligt præ af. Højtaleren er lavet af træ, Cashmere uld og plastik, den ligner et million.

Jeg testede den større Libratone live for et stykke tid siden, og kom frem til at den var flot, men dyr og havde ikke nok bas. Denne højtaler er billigere, mindre men er stadig lavet til en bestemt type menneske, jeg er ikke en del af målgruppen, fordi jeg vil have funktion frem for design. Men jeg kan vel fortælle lidt om højtaleren alligevel.

 • Libratone Zipp.
 • Grå, Sort, glu, rød, pink, lilla, blå og grønish.
 • AirPlay, USB + 3,5mm mini jack.
 • iPhone 3gs, 4, 4s og 5. iPad 1, 2, 3& 4 + mini. iPod Touch 3, 4 & 5.
  kræver minium iOS 4.3.3.
 • Højtalere: 4″ bass, 2x 1″ diskant.
 • Forstærker: Max 60W ialt, fordelt på 3 højtalere.
 • Lydområde: 60-20.000Hz
 • 4 timers trådløst afspilning
 • 1,8kg og 26cm høj

Libratone Zipp Anmeldelsen:

Byggekvaliteten og design

Byggekvaliteten er som taget ud af et gammelt B&O demo hus, materialerne er plastik og cashmere uld, du ser heldigvis kun ulden, håndtaget af læder og resten af enheden er bygget så nøjagtigt, at det eneste jeg ejer som jeg kan sammenligne den med er min 2012 Macbook pro retina. Selv strømkablet er gennemtænkt, Libratone live havde et gammelt elkabel med stof omkring ledningen, Zipp’en har en normal hård plastik ledning, men den er til gengæld gemt neden under, så du ser den så lidt som muligt, El indgangen sidder under Libratone Zipp.

Libratone Zipp er lavet til alle som har lidt plads til deres lyd, men stadig vil have god lyd, det er i hvert fald hvad de selv skriver, de skriver også en masse om hvor let det er at bruge højtaleren, jeg giver dem ret, det er ufattelig let at bruge den, for at tilslutte den til mit wifi skulle jeg ikke engang have manualen op, man starter den, holder indstillingsknappen inde, for at resette den, tilslutter sin iPhone til den også kan man indstille wifi indstillingerne med sit Libratone app – det er meget let, i forhold til hvordan andre gør det. Med Appen giver muligt at indstille højtalerne så den passer til det rum Zippen står i. Appen gør en forskel, men den er meget lille.

Helt funktionelt er Libratone Zipp en aktiv højtaler, aktiv betyder at den har sin egen strømforsyning. Den kan afspille musik fra en række enheder via WiFi, AirPlay, en iEnhed med USB eller et Mini jack stik, 3,5mm, på bagsiden af højtaleren. Jeg er iPhone/iTunes bruger og kan ikke se hvad den ellers skulle kunne, den er helt perfekt. Der er også et lille batteri i højtaleren som giver 4 timers batteri, det er ikke vildt, men funktionelt nok.

Du kan få højtaleren i flere farver Grå, Sort, Glu, Rød, Pink, Lilla, Blå og Grønish. Den Libratone Zipp jeg har fået kommer med 3 farver, Pink, Gul og Sort. Det er meget let at skifte farver.

Tilslutning og opsætning

Der er en anden måde at sætte højtaleren op, hvis man bruger en Computer til at sætte den op. Det gør du ved at, tænder højtaler, tilslutter dig dens Wifi, på en prædefineret IP adresse indstiller du dit hjemmenetværk, også er enheden sat op. Alle indstillinger står let og tilgængeligt på en medfølgende guide, som også er designet, jeg kan ikke se hvordan dette skulle kunne gøres bedre, overhoved. Opsætningen er gennemtænkt, både på PC og telefon.

Airplay er gammel netværks-lyd standart fra Apple, AirPlay, tidligere airtune, sender dit musik fra en iPad/iPad/iPhone eller Mac/Windows pc til en modtager som sender lyden til et anlæg, det fede ved Airplay er at musikken ikke bliver komprimeret undervejs, det gør de fleste andre lignende systemer, Apples Airport express har haft denne funktion i årevis, her hed det airtune siden 2004, det er først sidste år Apple åbnede standarten op for udviklere, det er derfor vi har set en masse enheder med denne funktion.

Andre anmeldelser af Libratone højtalere, beskrev hvordan anmelderen kunne tænkte sig et ad-hoc netværk funktion, ad-hoc netværk er et lokalt netværk som er genereret af enheden selv, altså uden en router, jeg kan godt se grunden, det ville være fedt hvis man var ude eller på anden måde ikke havde adgang til et netværk, ind til videre må man nøjes med mini jack eller USB stikket på bagsiden, som fint kan benyttes uden nogen form for netværk.

Airplay er helt enkelt, du sætter din musik på, og vælger Libratone Zipp som højtaleren, derefter kan du styre Libratone Zipp fra din enhed både lydstyrke og selvfølgelig play/pause næste/forrige nummer osv. På Libratone Zipp fungere Airplay fint, det er næsten fejlfrit, det tager ikke langt tid at starte enheden op, 20-30 sek, og Libratone Zipp slukker ikke automatisk når den er inaktiv, hvis den er i en stikkontakt, ellers slukker den automatisk. Libratone Zipp er altid klar til at afspille musik, både fra din mobiltelefon, tablet eller pc. I min tidligere anmeldelse af Libratone live fortalte jeg at wifi-systemet ikke virkede optimalt, men det har de rettet, systemet fungere som det skal nu.

Hvis du ikke er iPhone/itunes bruger? Find en anden højtaler – fordi denne er målrettet lavet til folk i Apple universet – det behøver bestemt ikke være en dårlig ting.

Den trådløse forbindelse til Libratone Zipp fra min iPhone 5 er perfekt, jeg kan fint afspille alle steder imens jeg er tilsluttet min router, lyden er fuldstændig stabil og hverken hakker eller hopper.

Lyden

Jeg havde forventet lidt mere af et lille anlæg til 3000kr, lyden har fine detaljer, næsten perfekt diskant og gode nok mellemtone, man kan tydeligt høre alle instrumenter fra hinanden og der er fint med detaljer i alle frekvenser, det gælder dog ikke bassen, Ligesom Libratone Live mangler den Bas, Der er slet ikke nok bas i Libratone Zipp. Den er hul, død og kan slet ikke give den oplevelse man forventer af et anlæg som dette. Jeg mangler jeg bas til mit rock – hvis du høre Pop eller noget andet hvor bas er mindre vigtig, er det bestemt ikke et problem.

Alt i alt er lyden meget god, der er gode detaljer i diskant og mellemtone og ingen af delene bliver overdøvet.

Jeg skal lige sige at de anlæg jeg kommer fra er meget godt, og dyrt, især til den lyd jeg høre, så det ville være meget godt hvis dette anlæg kunne hamle op med det jeg har i forvejen, efter som det er købt særligt til min slags rock. Kommer du fra et normalt kvalitet anlæg, med alle de fejl som alle anlæg laver, er Libratone Zipp en fin lille højtaler.

Den spiller rigeligt højt, det er slet ikke et problem.

Pengene vær?

Ja, anlæget gør det lettere at være iOS bruger, når man bare kan sætte sin iPhone til at spille, det er helt enkelt.

Jeg kan kun finde højtaleren til salg på Apples store, den er nok lidt billigere når den kommer andre steder.

 • Flot design.
 • Bygget vildt godt.
 • Gode tilsluttningsmulighed.
 • Meget let opsætning.
 • Der er tænkt over alt.
 • Lyden er fin.
 • Mangler bas, hvis du høre Rock.
 • Prisen på 3k er for meget til mig.

Libratone Zipp er til en bestemt person, du skal være virkelig glad for det enkelte design, opsætning og afspilning, men så er Libratone Zipp også mega fed. Hvis du kommer fra et normalt anlæg, kommer du aldrig til at mangle noget lyd fra libratone Zipp.
Til et lille kollegieværelse, er Libratone Zipp perfekt.

Stjerner:

4 ud af 5 stjerner.