De mest detaljerede anmeldelser i Danmark

Hardware, Mobil

Nokia Lumia 1020

Nokia Lumia 1020 1Så kom super super kameraet, med et rigtigt operativsystem, man kan bruge hver dag:) Vi har allerede set Windows Phone 7 og 8, det fungere fint og er et fint alternativ til både iOS og især Android.

Jeg testede Nokia Lumia 808 for et godt stykke tid siden, ved samme lejlighed blev jeg lovet at en “Lumia” med samme kamera var undervejs, jeg tænkte det ville være Lumia 920, men den havde kun en sødt lille 8 MP sensor, men her er den, Lumia 1020 med den fulde 41 MP kamera fra Nokia 808.

Det er ikke alt, fordi den kan mere endda – Lumia 920 havde den bedste kamera innovation siden 90‘erne med stabilisering, det har Lumia 1020 også! Så når du står og skal tage dit billed, hjælper telefonen med at holde kameraet stille, så du slipper for rystede billeder. Video er også kilometer bedre med stabilisering!

Det kan godt være MP ikke er bedre bare fordi der er flere af dem, det giver altid mere støj på et billed jo flere MP det har, uanset hvad dit kamera producent siger;) De har som regel en masse fancy ord for at udglatte dine billeder, så man ikke kan se støjen, men det gør ikke støjen mindre.
Men så mange megapixel gør også noget bedre, fx kan du digitalt zoom’e en masse, fordi selv om du zoomer ind et par gange, så er den del af sensoren stadig så stor at du kan få et 5MP billed ud af det, det samme gælder i video, hvor billederne er 1920×1080(ca 2MP), her kan man zoom’e ind til 4x uden at sensoren har problemer med at få et 1080p video ud af det. En iPhone kan det samme, men den tager bare det billed den får ud af det og ganger med 4, så kommer der 4x mindre detaljer ud af det.

Nokia Lumia 1020 2De fleste telefoner har en LED flash, som virker både til video og foto, sådan en er ikke særlig kraftig. En rigtig flash lader op, så den kan give endnu mere lys i et kort stykke tid, sådan en kan hedde en: Xenon flash; Nokia Lumia 1020 har begge dele, så Xenon flashen virker med billeder og LED falshen virker med video.

Sensoren er lidt større end normalt, den er ca 3-4x størrer end den i en iPhone 5. Størrelsen er på 1/1.5” sensor size, sjovt nok har Nokia 808 en endnu større sensor, så de har lavet en helt ny til denne telefon :) Det er da sjovt.

Den har også en 1,5GHz dual core processor, 2GB ram, 3g LTE, A-GPS, 32Gb standart hukommelse, 720p skærm og Corning Gorilla Glass 3 men fuck det, det er ikke særlig interessant. Batteriet er 2000 mAh, og du kan få ‘wireless charging supported’ via et cover som Nokia sælger.