De mest detaljerede anmeldelser i Danmark

Hardware

Nye iPad’s, mac pro og macbook pro’er

iPad air er i virkeligheden bare en iPad 4 som er lidt tyndere og har en ny processor, forskellen er minimal – jeg er heller ikke sikker på at det er den iPad man helst vil have, når man har holdt en iPad mini.

iPad mini 2 er udkommet og den er perfekt, nøjagtig som vi havde forventet, den er blevet lidt hurtigere også har den fået retina skærm, jeg ved der er mange som ventede på en retina skærm. Mini størrelsen på 7,9″ er tilpas for mange, også mig, jeg føler selv at den store normale iPad 10,1″ er alt for stor og klodset.

iPad mini 2 har en ny “apple a7” porcessor, det betyder ikke så meget hvad den hedder, men den er meget hurtig og i hvert fald hurtig nok til den lille iPad – CPU’en er teknisk set en 64-bit 1.3 GHz ARMv8 – tidligere brugte Apple Cortex, det er de gået væk fra.
Hvad betyder Retina opløsning? Opløsningen er den samme som den store iPad, så iPad mini 2 er endnu skarpere(selv om man højest sandsyligt skal bruge en loop for at se forskel :) Praktisk talt betyder den ekstra pixeldensitet ikke noget, men der er en anden fordel ved at iPad mini 2 bruger samme opløsning – det er at alle programmer allerede er lavet til den opløsning :)

Jeg ved der er mange som har ventet på en retina skærm i den bedste iPad, prisen på 3800kr er også til at overkomme.

Macbook pro retina var mest interessant for mig, fordi jeg skal til at købe en ny af slagsen, jeg har den første retina macbook fra 2012 selv. Apple har drabt de fleste af deres gamle macbook proer med DVD drev og erstattet dem med retina (uden dvd drev) verisoner  -der er kun en enkelt med dvd drev tilbage. Det er da dejligt, der er alligevel ingen som bruger dvd drev mere og de fylder så meget.
Alle macbook pro retinaerne er blevet billigere det er fint, på nær at man skal bemærke at den lille 15″ kun er blevet billigere fordi den har et langsomere grafikkort end den tidligere versioner – den er gået ned til et onchip grafikkort, iris pro, som på trods af sin forholdvis gode ydeevne ikke er hurtigere end det gamle Nvidea GT 650m. Macbook pro retina kommer også i en dyrere version med 512gb harddisk og et 750m grafikkort – det er den jeg går efter. Hvis du skal sælge din retina macbook til ordentlige penge, bliver du nød til at vælge den med det store grafikkort også husk at vælg 16 gb ram, der er ingen som vil købe en gammel computer med for lidt u-udskifteligt ram.

Mac pro, Vi har endelige fået priser på Mac pro, de er mindre end jeg havde forventet, de starter ved “kun” 23.499kr, men det er kun med en quad core processor, man vil helst have mere end det hvis man skal bruge en Mac pro skal man nok mindst bruge 8 eller 12 kerner – priserne går hæftigt op ad hvis man skal bruge det :)
Interessant nok kommer den ikke med særlig meget harddisk plads, kun maks 1tb, og det er kun SSD – pointen er at man skal sætte sine egne diske til, der er 6 Thunderbolt porte så her er rigelig mulighed for at sætte eksterne harddiske til.
Der går år før de er på dba,og endnu flere år før de er til at betale med menneske penge, så mac pro’en er måske ikke så interessant som jeg forsøger at gøre den.