De mest detaljerede anmeldelser i Danmark

Anmeldelse, Lyd, Mobil, Tablet

Plantronics BackBeat Go 2

Plantronics BackBeat Go 2-10Headsets skal være trådløse, eller det ville i hvert fald være rart  – vi har alt for længe været besværet af en ledning som hænger fast til en musik enhed. Idéen er i hvert fald god nok, men trods 1000 forsøg er der ikke rigtigt nogen som er brudt igennem med et universelt brugbart trådløst headset, som lever op til kvaliteten man får fra et normalt headset.
Plantronics BackBeat Go 2 forsøger her, headsettet er prissat rigtigt, lidt over 500 kr er inden for de flestes forventninger og stereo næsten inear, med betjening og mikrofon er også det mest populære valg for langt den største del af folk.

Men holder det?

I den seneste tid har jeg anmeldt meget lydudstyr her på bloggen, jeg ved ikke rigtigt hvorfor, men det bliver ved, jeg har 2 lyd ting til test lige nu, dette er det ene.

Design, pasform og egonomi

Headsettet er ikke som alle de andre bluetooth headset, det ligner et normalt ledningsheadset fordi det har en ledning imellem de to højtalere som du sætter i ørene, på ledningen sidder en klassisk mikrofon med fjernbetjening på, som du har set dem mange gange før.
Headsettet er ikke særlig tungt og føles ikke anderledes end et normalt ledningsheadset – det er lidt bemærkelsesværdigt når man tænker på hvor mange chips og batterier som sidder i headsettet.
Plantronics BackBeat Go 2-15Kontrollen er helt normal bluetooth agtigt, man behøver aldrig en manual til dem det er helt enkelt. Enkelt tryk for play/pause/tag opkald skru op og ned har deres egen knap, som justere lydstyrken på din telefon(andre bluetooth højtalere og headset har deres egen lydkontrol, så man kan justere den 2 steder, hvor dumt det end lyder). Hvis du holder play/pause knappen inde går headsettet i “forbind mode”, her kan du pare den med din PC, mobil eller tablet. Headsettet bruger helt normal A2DP bluetooth forbindelse.
Pasformen kan jeg i virkeligheden ikke tale om, da jeg kun har mine egne øre, jeg har svært med at få dem til at sidde rigtigt fordi jeg har meget smalle øregange, jeg har problemer med alle inear højtalere, så det siger ikke så meget. Jeg synes størrelsen er næsten ens med den i Apples headset, dem passer jeg heller ikke, men de fleste gør.

Plantronics BackBeat Go 2 sidder ikke kun fast som normale høretelefoner, de har også et par ekstra holdere som sidder længere oppe i øret, de holder headsettet fast i øret, hvilket gør at du næsten kan bruge Plantronics BackBeat Go 2 til motion. De er ikke ubehagelige.

fjernbetjening er som alle andre af sin slags, play/pause og stru op/ned. Men på andre headset virker dobbelt klik som “næste nummer” og tripel klik som “forrige nummer” – ikke her, Plantronics BackBeat Go 2 bruger dobbelt klik til “genopkald”, det har givet mange underlige opkald for mig. Siri virker på Plantronics BackBeat Go 2 – underligt nok.
Plantronics BackBeat Go 2-13

Trådløst (forbindelsen)

Bluetooth forbindelsen er støjfri – det har jeg tidligere oplevet problemer med. Jeg har heller ikke oplevet problemer med at forbindelsen ryger, jeg er heller ikke særlig høj, det kan være det gør en forskel. Her hjemme forbinder den fint på alle mine 8 meter i lejligheden igennem en enkelt væg, til gengæld når jeg kommer ud på den anden side af et badeværelse får headsettet problemer med forbindelsen, badeværelset er med badekar og klinker på væggene, så det giver mening.

Lydkvalitet

Lydkvaliteten er fin, ikke perfekt men fin – diskanten er god, det samme med mellemtonerne men bassen er ikke helt stærk nok.
Hvis man sammenligner Plantronics BackBeat Go 2 med et normalt iPod headset eller et af dem man får med til sine telefoner og mp3 afspillere skinner Plantronics BackBeat Go 2 igennem, lyden er renere og mere defineret det er tydeligt at høre forskel på forskellige instrumenter med mindre de laver bas. Problemet med Bassen er som om man aldrig helt får headsettet helt ind i øret – altså der slipper bas væk fra øret.
Det inear headset jeg sammenligner med er et af verdens bedste,Klipsch Image S4i , hvis ikke det bedste.
Jeg har ikke rigtigt testet mikrofonen, uden over at den virker – udendørs er Plantronics BackBeat Go 2 ubrugeligt eftersom det intet vindfilter har.

Batteritiden

Batteritiden er ikke god, de skriver selv 4,5 timer musik, men jeg tror det er nærmere 3,5timer – til gengæld fik jeg en holder med, som har et batteri indbygget, det er ikke en så tosset idé; batteriet her i har ca 2 fulde opladninger til BackBeat Go 2 – så er batteritiden helt fin. Underligt nok kan man ikke bruge det mens det oplader, det er nok heller ikke særlig behageligt eftersom kablet kommer ud af en af højtalerne :).

Konklusion

Bluetooth headset er altid et kompromi, man kan altid få et bedre ledningsheadset til samme pris, sådan er det også med Plantronics BackBeat Go 2. lyden er fin, med mindre du godt kan lide bastungt musik – så bliver du ikke ramt af begrænsningerne. Det er fint til rock, pop men til dub skal du nok finde et andet.
Der er til gengæld mange som skal bruge bluetooth headset – dette er et fint alternativ, til en fin pris.