De mest detaljerede anmeldelser i Danmark

Artikler, PC, Software

Problemer med Lion opdateringen?

Jeg har ikke hørt om mange problemer med Mac OSX Lion opdateringen, men jeg tror det er fordi folk er vant til at computere bare ikke virker.

Her er hvad jeg har oplevet, eller har set andre opleve.

Langsom

Mac OSX lion har gjort en MacBook pro 17″ quad core langsom, det lyder ikke rigtigt vel? Min kammerat og jeg har begge den nyeste MacBook Pro 17″, og har oplevet næsten samme problemer. Det er ikke fordi man kan mærke en general hastighedsændring, men computeren er bare ustabil når man fx åbner flere programmer samtidig, eller laver rigtig meget multitasking, Final Cut pro x lagde næsten alle andre programmer ned på min computer.

lion kan ikke skrive til mine USB stik

Jeg kan ikke kopier nye filer til USB drev

Dette problem er meget kendt, på de fleste Mac Support forumer.

Problemet er at systemet ikke har tilladelse til at skrive til disken, det kan forholdvis let rettes: (dette skal gøre på din hoved Harddisk)

Her er løsningen:) Du skal i DiskVærktøj ‘reparer disktilladelser’. Det virker for det meste. Jeg blev nød til at gøre det i ‘Recovery mode’ (genstart computeren og hold ‘Alt’ når lyden kommer og vælg ‘Recovery mode’) men efter det, virker mine USB stiks igen.

Scrollbaren dækker for teksten

Scrollbar dækker for tekst

Jeg synes det er irriterende at scrollbaren dækker for teksen se billedet neden for. Det bliver nok ikke ændret …

Intern skærm starter ikke når der er en ekstern tilsluttet

Jeg har 2 skærme til min iMac, når jeg vågner computeren starter den interne iMac skærm ikke, jeg skal sætte den på vågeblus og starte den igen før jeg kan se hovedskærmen.

Løsningen: ‘Reset din Mac’s PRAM og NVRAM’ det gøre ved at holde disse knapper nede ved startup: cmd+alt+r+p det får computeren til at genstarte og næste opstart tager lidt længere tid.

Mine genvejstaster virker ikke mere

I gamle dage var et 3 fingre swipe “tilbage” eller “frem”, nu skifter det skrive bord, der er også en masse andre genveje som er ændret, selv på Apples egne TouchPad, min Logitech mus er helt væk, alle 10 knapper gør tilfældige ting og kun et par af dem er de samme som på Snow Leopard, CNet har lavet en genial guide til alle de nye genveje her.

reparer disktilladelser

Crome fullscreen virker ikke rigtigt

Når man aktivere “full screen” i Google Chrome, viser den rigtigt nok programmet i fuld skærm, men den gør det ikke på Lion måden, den overtager nemlig det vindue du er i, og gør altså alle programvinduer i samme vindue ubrugelige, andre programmer som iPhoto eller mail åbner fuld skærm i et nyt vindue.

Det er mere Chrome som er fejlen her, men det tyder på at andre programmer, som bruger fuld skærm allerede måske også kommer til at fucke up. Chrome folkene har lovet en fix, spørgsmålet er hvor langtid der går, de har allerede haft 2 måneder.

Programmer åbner i dashboard

Jeg har ikke selv prøvet dette, men en kammerat’s computer åbner nogen gange programmer i dashboard, vilket sikkert er lige meget, på nær at man kan ikke trække eller interagere med programmet og det er derfor ubrugeligt, fordi programmet vil blive ved med at åbne samme sted, i dashboard.

Time capsule harddiske kan ikke blive læst

Jeg har en Twitter ven, som har dette problem, hans Time capsule vil ikke virke i Mac, jeg testede det også, for at være sikker, min AirPort extreme kan heller ikke dele filer med mine computere over netværk… surt for dem som har deres backup på en time capsule.

Macbook pro er gået ned, tjek tekstaturen på baggruden

Så er der min egen computer (Macbook Pro 17″ 2011)

Efter at have indstalleret Lion på min pc, kørte computeren fint, en hel dag, ved midnatstid besluttede jeg mig for, at se en film fra den, på min TV over mit MiniDisplay til HDMI(Ja, dem kan man ikke købe mere) med VLC player, og efter 10 min afspilling gik computeren i stå, Jeg blev nød til at lave en hardreset af computeren og efter det tidspunkt er computeren gået ned efter ca. 10min hver gang den er tændt.

I “recovery mode” virker computeren helt fejl frit, men hverken at reparere disktilladelser eller resette PRAM og NVRAM gør nogen forskel.

Jeg besluttede mig for at geninstallere operativsystemet, det gør man også i ‘recovery mode’, Jeg satte den til og den begyndte installationen, og skrev “6 timer” tilbage jeg går ud fra at det er fordi operativsystemet skal downloades igen.

Det er endnu ikke lykkes mig at gennemføre denne installation, da den laver fejl hver gang, jeg prøver snart for 5 gange.

Men min iMac køre fint ;)

4 Comments

  1. Lion det nye Vista?