De mest detaljerede anmeldelser i Danmark

Artikler, Webservice

Bedst Webhosting til hjemmesider

Der er mange måde at vælge server til sin side, man kan vælge en shared host, hvor mange hjemmesider deler samme server, en VPS som er en software server på en fysisk server, her er der færre sider på samme server, men stadig deles man om den, også tilsidst kan man have sin helt egen server, dedicated server, her har man alt server ydeevnen og båndbredden selv. Men kan også have et server netværk, flere dedikeret servere, men det er kun de aller største som bruger dette.

Når man taler om servere, er der kun et par ting man skal tænke på, server ydeevne det er processor kraft og ram også båndbredde, som er den hastighed til internettet serveren har adgang til. Hvor meget du skal bruge kommer an på hvor mange brugere og hvor krævende din hjemmeside er. Hvis du har en PHP side, fx en WordPress eller joomla side, skal serveren bruge processor kraft, hver gang en bruger besøger siden, for at sætte en HTML side sammen til brugeren, altså bruger du både processor kraft og båndbredde på det, en ren HTML side bruger altså ikke noget processor kraft, men kun båndbredde.

Båndbredden er fx 100mbit/200mbit, altså kan serveren sende data til brugerene med 200mbit og selv downloade med 100mbit, jo mere jo bedre, det skal siges at kun de aller største sider får nogen sinde mangel på båndbredde, fordi der er rigeligt af den.

unoeuro logo
Brug koden: N5TRGE for at få 3 måneder gratis.

Min side bruger meget Processor kraft, fordi det er en PHP side, med en masse plugins, til wordpress, og en masse indhold, derfor har jeg valgt en VPS, som har en masse processor kraft og ram. Da min side kun fylder ca. 4mb, er båndbredden ikke et problem, med en 100mbit forbindelse kunne serveren sende min side til over 3 mennesker i sekundet med fuld hastighed.

Shared host

Her er langt de fleste sider, det drejer sig om sider med, måske, 1000vis at brugere og derfor sider på sig, altså kan man komme ud for at en bruger bruger alt båndbredden så der ikke er så meget tilbage til de andre. De fleste shared host’s har problemer med processor kraft, altså der er ikke nok regne kraft til at sammen sætte sider hurtigt nok.

Shared host er fx Meebox, Azehosting, unoeuro, Gigahost, One.com, Surftown og mange mange flere. De giver alle vidt forskellige resultater, og det kommer også an på hvilken server du får inden i hvert hosting firma. Jeg ved fx at min gigahost server ikke giver ret meget CPU kraft, men den er fin nok til at levere sider til mange besøg, pga båndbredde, Min Unoeuro server har meget regne kraft, men hvis man bruger den for meget bliver ens besøg lukket ude, på forsejt.dk, da den lå hos unoeuro, fik ca. afvist 10-70 sider om dagen. Også ved jeg at Surftown mangler kunder på deres servere, fordi de giver det væk til 1kr/år.

Helt realt er Meebox, Azehosting, gigahost og mange andre ens, fordi de alle er resellere, de er mellemmænd, af servere pladser fra et større firma ved navn Netgroup, så hvis du har hørt om godt om en af disse firmaer, kan du regne med at de andre er mindst lige så gode, sådan som det ser ud lige nu, er azehosting billigst med priser ned til 3kr/md.

Du må vælge selv hvilken host du vil have, og du skal vide at hvis du har under 3000besøg/md, er det stort set lige meget, hvem du vælger, hastigheden vil være den samme.

Hvor er Forsejt.dk hostet

Jeg har en VPS direkte hos Netgroup med en enkel CPU og 1gb ram. Serveren køre Linux CentOS og jeg bruger Cpanel til at klare PHP tingene.