De mest detaljerede anmeldelser i Danmark

PC

Windows 8 developer preview?

Microsoft har lige udgivet det, som hedder en ‘preview’ af deres kommende operativsystem Windows 8 – og tech folkene der ude er helt oppe og ringe.
For godt et halvt år siden viste Microsoft samme software frem her “beviste” de at fremtidens PC’er ville have ligeså mange funktioner, som de nuværende, modsat Apples teori – hvilket i grunden er meget godt :)

Der er kommet en mange, mange anmeldelser af Windows 8 og de fleste er meget høj rystede – de betyder folk kan lide det:) Den på Engadget.com er den fedeste, jeg har set  – fordi den slavisk gennemgår alle funktionerne.

Metro skinnet ovenpå Windows 8 er klar det der bliver talt mest om.

Pointen med Windows 8 er, at dækket hullet imellem tablet-fremtiden og pc-fortiden. Hvordan klare Microsoft så den det? Meningen er at man skal bruge Metro skinnet til, at navigere imellem sine normale programmer, internettet, Facebook, Twitter, RSS-ting, billeder osv. men Windows 8 gemmer også et næsten helt normalt operativsystem bag ved – så du kan bruge din windows computer som normalt også.

Jeg er lidt bekymret for, at Microsoft har gjort Metro-delen for simpel, så normale brugere bliver nød til at gå frem og tilbage imellem operativsystemet og metroskinnet hele tiden – hvis Microsoft har gjort deres job ordentligt – hvorfor skal normale brugere overhoved have mulighed for at bruge det normale operativsystem?

Windows 8 er bygget med fingre i tankerne, Windows 8 er bygget først og fremmest til touch(senere multitouch) enheder – de har gjort det lidt svært at være mus+tastatur bruger, der er mange genveje man skal lære at kende, før operativsystemet er virkelig brugbart. Men der er også problemer med genvejende, typisk Windows, fx har internet browseren, IE10, i Metro og Win8 ikke noget med hinanden at gøre, forskellige genvejstaster, forskellige vinduer er åbne og brugerinterfacet er forskelligt, det er selvom det er nøjagtigt samme software, og ikke engang 2 versioner, nej det er samme software som køre begge browsere.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=o5PMCSNuMB8

Multitasking – skulle virke lidt dårligt… i det mindste har operativsystemet multitasking, “host” Apple … med den kendte alt+tab eller start+tab kan man skifte imellem programmer på Windows, men Windows 8 husker kun det sidste program, så hvis du skal 2 programmer tilbage, bliver du nød til at finde det igen selv, underligt … Til gengæld virker både ctrl+alt+delete og taskbaren fint :)
Windows 8 er hurtigt til at starte, Engadget viste at en normalt bærbar startede op på, 17% af tiden i forhold til Windows 7 – programmer i Win8 skulle dog køre langsommere. Det er alt sammen godt – hurtigere opstart er altid velkommen – langsomme programmer? Det blev ikke rigtigt bevist -jeg er ikke overbevist om det :)

Windows 8 kommer først om et år, og Microsoft retter helt sikkert alle fejl inden da.

Please Microsoft lad vær med at ødelægge Windows 8!

Jeg kan huske operativsystemerne: Windows Xp tablet, Windows Vista tablet og Windows 7 tablet alle samme blev ødelagt af Microsoft – fordi de simpelhen ikke tænkte over, at mennsker har fingre og ikke cursor til at navigere med. Jeg håber Windows 8 bliver det første Windows som kan bruges til tablets.

Se en virkelig fed gennemgang af de nye funktioner på Engadget her

Eller en guide til hvordan du installere Windows 8 på din mac? find den her.

4 Comments

  1. Jeg som gik og trode at win 8 ville blive minde godt, Men nu glæder jeg mig da til at få det. Nogen ide om hvornår det ud kommer??

    P.S. Tak for en god hjemme side :-)

    • Comment by post author

      Anders Bagnegaard

      De siger at der går et år før det udkommer :) Jeg er programør og jeg ved at det betyder 1år+6md :) Ja – det virker virkelig fedt :) Hvis man tager det helt statetisk så var win2000 godt, WinME dårligt, xp godt, vista dårligt og win7 godt så må Win 8 være dårligt ? Hehe :)

      Mange tak :)

  2. Ole Ryø

    Jeg har så hentet den, men jeg ved ikke lige, om det måske er for tidligt at installere den? Ved du, hvad der sker med min bootmanager, hvis jeg installerer den? Jeg kører Win7 + Ubuntu.

    /Ole

    • Comment by post author

      Anders Bagnegaard

      Er det ikke sådan at Windows installeren normalt ødelægger Boot.ini så du ikke kan komme på Ubuntu mere? Ellers tager det vel ikke langt tid at installere Ubuntu oven på den gamle, du mister sikkert heller ikke nogen indstillinger.

      Windows 8 er ikke stabilt nok til at bruge – du skal kun installere det for at prøve det :) Dertil kan du jo ligeså godt bruge en af de visuelle-PC software? Fx VMware eller et af de mange andre (der findes også Ubuntu software og Open Source)
      Tjek denne video:
      http://hak5.org/episodes/haktip-2