De mest detaljerede anmeldelser i Danmark

Artikler, Mobil

Windows Phone 7.8 og Windows 8

Microsoft har lige ødelagt mit liv … Så simplet er det… De har ikke gjort det direkte men snarre indirekte, så snedige er de nemlig – grunden er at de gamle Windows Phone 7.5 telefoner ikke bliver opdateret til Windows Phone 8 – så fx Lumia 800 og Lumia 900 er i virkeligheden allerede for dårlig og at der ikke bliver udviklet på disse telefoner mere, produktet af denne beslutning er at alle dem jeg har anbefalet Lumia 800 til de sidste mange måneder, nu kan tæve mig, fordi de har købt den forkerte telefon, og jeg fortalte dem de skulle gøre det …

Jaja, måske kræver Windows phone 8 noget mere hardware, men der er da ingen, som i deres vildeste fantasi, ville straffe deres aller bedste kunder? Jeg kan slet ikke se hvorfor en 1 uge gammel Lumia 900 ikke skulle have alle de nye fede funktioner, det virker som om Steve ballmer fra Microsoft, igen, ikke tænker sig om, før han taler.

De ”Gamle” Windows Phone’s får lidt flere funktioner med Windows phone 7.8 – de får fx den nye forside, men ikke meget mere. Udviklere kan blive ved med at udvikle til Windows phone 7, også virker de apps også til Windows Phone 8, det virker bare ikke den anden vej. Altså er udviklingen på de “gamle” WinPhone telefoner helt stoppet.

Til sammenligning kan jeg fortælle at den gamle iPhone 3gs, med en enkelt 600 Mhz processor stadig får næste version af Apple’s iOS, denne telefon er næsten 3 år gammel og også 3 generationer gammel – selvfølgelig får den ikke alle funktionerne, men trodsalt beviser Apple at de kan lide deres kunder og faktisk gør din telefon bedre, mens du har den.

De nye ting i Windows Phone 8 er en ny startskærm, den bruger hele skærmen, og har et par forskellige størelser “tiles” – intet stor er sket, video samt IP opkald er også helt integreret, både for 3. part programmer og det interne, Skype, vi ved endnu ikke hvor godt Skype er integreret ind i systemet. Microsoft Wallet er et betalingsystem med NFC og Paypal, men vi ved ikke meget om det endnu.

De nye Windows Phone 8 telefoner får også mulighed for noget mere hardware, fx multi core processore og bedre opløsning, helt op til 720p (1280×720) eller (1280×768) opløsning på skærmen. LTE er allerede understøttet.

Disse opdateringer betyder at den næste generation af Windows Phone telefoner kan have samme hardware som de nyeste iOS og Android telefoner. Microsoft insistere på at styre hvilket hardware deres producenter sætter i windows telefoner, hvilket ind til videre har haft en god effekt – der er ikke nogen langsomme Windows Phone’s i hvert fald. Det giver en god effekt at en ny kunde ikke kan vælge en dårlig telefon. Det kan ske når man køber en Android, jeg mener de sælger stadig en: HTC Wildfire S …

Jeg må gå tilbage til at anbefale iPhone’s til folk …