De mest detaljerede anmeldelser i Danmark

Anmeldelse, Hardware, Mobil, Video

Apple iPhone 5s anmeldelse

iPhone 5s-1Jeg er så heldig at min kæreste har købt en iPhone 5s, så jeg ikke behøver :) Derfor kommer her en hurtig lille test. Der er ikke så meget nyt, jeg elsker iPhones, og Apple er meget konservative.

Det er lidt svært at anmelde den samme telefon om og om igen og igen. En iPhone er en iPhone er en iPhone. Den er hurtig, på trods af langsommere hardware er iPhone 5s meget hurtigere end alle android telefoner, bruger systemet er det mest gennemtænkte og gennemtestede på markedet og selv om Android er lettere at hacke og der er større udvalg af funktioner til appudviklere og windows Phone er pænt, er iOS det sted hvor jeg og langt de fleste helst vil være.

Sammenlign iPhone 5s priser hos priceRunner

Når jeg anmelder andre telefoner løber jeg hele tiden ind i underlige ting, som ikke er gennemtænkt, fx fungere Androids kopir/sæt-ind system forskelligt i forskellige apps og de forskellige søgefunktionerne på Windows Phone ikke til at gennemskue – jeg kan ikke sige at iPhone har en eneste fejl, det er til tider svært at finde en funktion i indstillinger, “meddelses-systemet” som holder styr på notifikationer er umuligt at finde rundt i og “søg på siden” -funktionen er gemt så næsten ingen kan finde den – men alle disse er små ting man kun har problemer med første gang.

En iPhone 5s er ikke bare let at bruge, en iPhone er let at bruge til alt hvad en smartphone kan.
Det kan godt være en iPhone bliver købt af hvem som helst som gerne vil være ligesom alle andre – men det er stadig en god stabil smartphone selv den bliver købt at hipsters.

En underlig ting er at denne iPhone 5s skriver 4g frem for LTE, dvs min gamle iPhone 5 har nøjagtig samme antenne en: ‘DC-HSDPA, 42 Mbps; HSDPA, 21 Mbps; HSUPA, 5.76 Mbps, LTE, 100 Mbps; EV-DO Rev. A, up to 3.1 Mbps‘ og den skriver LTE som netværk, iPhone 5s skriver 4g. Det kan også godt være fordi den ene har Telia og den anden har 3.

iPhone 5s anmeldelse

Design og brugervenlighed

iPhone 5s-8Designet er ens med iPhone 5, samme skærm, samme form, samme alt tid, det er kun indmaden som er anderledes og ny. Designet er ‘nu’ ikonisk apple, fordi apple er de eneste som stadig bruger en kun 4” skærm på deres highend telefon, alle andre nærmer sig med hast 5”.

iPhone 5 designet er virkelig godt, det er lavet af aluminium og glas, jeg synes bagsiden på min iPhone 5 er mange ridser, det kan man ikke komme uden om med aluminium, jeg er ikke sikker på at aluminium er det rigtige materiale at bruge i en telefon, plastik er bedre, mere holdbart lettere at rengøre også kan wifi, radio og mobilnet komme igennem det uden problemer.

En skærm på 4″ er den bedste størrelse, det har jeg sagt i årvis og det ændre sig ikke. 4″ er nøjagtigt hvad man kan nå med en enkelt hånd og 4″ med over 300ppi er rigeligt til at vise rigtige hjemmesider uden du behøver zoom’e ind for at læse teksten. Jeg holder på at 4″ er den bedste størrelse, lidt i nu i hvert fald, og undre mig over at ingen Windows Phone eller Android telefoner forsøger den samme størrelse til en highend smartphone.

Man kan på trods af problemerne med alu ikke komme uden om at iPhone 5s stadig er den pæneste og bedst designede telefon overhoved, selv om designet er over et år gammelt.

iPhone 5s designet er fedt fordi telefonen er meget let, telefonen fylder ikke meget og den er meget tynd. Tendensen til at mobiltelefoner bliver større og større falder ikke i alles gode smag, de fleste af os ser ikke tv eller film på vores telefoner, og det må være en af hovedgrundene til at vælge en større skærm. Internettet er helt fint på en 4” iPhone skræm, om den er mobil optimeret eller ej.

Som sagt det bedste design overhoved, i hvert fald for mig.

Nyheder

Der er ikke sket så meget ved iPhone 5s, designet er det samme, men inden i telefonen er der sket en masse.

Det nye kamera

iPhone 5s-2Det nye kamera i iPhone 5s er heldigvis stadig kun 8 megapixels, det er stadig lidt for meget, men jeg bliver ikke tilfreds før mobiltelefonkamera kun har 2 megapixels – og det sker nok ikke:)

Kvaliteten kan du se her på min iPhone 5s kamera anmeldelse, imod en iPhone 5 og 4s er kameraet skarpede, har flere detaljer og bedre/mere lys ved aftenfotografier. Forskellen er ikke markant bedre i forhold til iPhone 5, men den er markant bedre i forhold til iPhone 4s. iPhone 5s er fortsat en af de bedste kamera mobiler på markedet. Konkurrenterne har bedere og mere åbne linser, som giver altid mere uskarpe billeder, både HTC, Nokia og Samsung er dog sluppet godt fra disse problemer med deres nye highend telefoner, selv om problemerne stadig er der.

Alle som fortæller dig at flere megapixels er bedre, skal du lade vær med at lytte til, de ved ikke hvad de taler om.

Software er der også noget af :) Heldigvis, video optager i slowmotion, 120fps 720p og hvis du holder knappen nede tager iPhone 5s 10 stillbilleder i sekundet, den bliver ved og ved – det er der ikke andre smartphones som kan komme tæt på, faktisk er der ikke mange kameraer som kan, hvis du skal have et DSLR som kan det samme, koster et Canon EOS 1dx lige nu 47.500kr.

For sports fotografer, professionelle, amatører eller imellem, betyder disse funktioner en hel del.
Jeg nævner ikke flashen, fordi du aldrig skal bruge flash alligevel. Den forstyrre, giver flade billeder med underlige farver også bruger næsten alle en flash forkert.

Den nye processor

iPhone 5s-9Den nye CPU er hurtigere, det er meget enkelt, Apple har også bygget en fysik-chip i i den, som skal gøre opgaver med mange udregninger mere effektive og derfor mere strømbesparende – Apple talte selv om hvordan deres accelerometer og gyroskop data skulle bruge meget strøm, men jeg kan ikke genkende det og tror ikke rigtigt på det før jeg ser det. M7 chippen gør i hvert fald en masse med spil, fordi noget af det hårdeste for en processor er at lave mange ens udregninger hurtigt efter hinanden, næst efter at lave grafik udregninger er fysik det en normalt processor er dårligst til.

Apple talte om at iPhone 5s er den første mobilenhed med en 64-bit processor, deres ord om at dette betyder meget for ydeevne er overdrevne, men det betyder noget og det gør en forskel at være først, fordi så begynder programmerne at bliver lavet med 64-bit i tankerne og det kan gøre nogle apps lidt hurtigere, da vi fik 64bit på vores PC’er for mange mange år siden, skete der det modsatte, de gamle 32bit programmer blev langsommere og ikke engang i dag er din PC 100% 64bit, hverken Windows eller Mac køre 100% 64bit – Mac kan man få til det, ved at holde nogen knapper nede ved opstart – men nok om det :) 64-bit er fremgang, men de overdriver meget, dog kan oplevelsen være anderledes på smartphones da Apple har kontrol over alt app udvikling.

Hastigheder? I javascript, ved SUNSPIDER-benchmarkingsoftwaret  er iPhone 5 den hurtigeste telefon, med dual core tæver den både Samsung galaxy S4’s 8 kernede system og Sony’s Z1 4 kernede system. iPhone 5s er 70% hurtigere end iPhone 5, så der er ingen konkurrence. Mozilla har også lavet en javascript benchmarking system: MOZILLA KRAKEN, her er iPhone 5s a7 processor også overlegen, det er iPhone 5 ikke. Du kan se en masse andre telefon tests her – det er meget tydeligt at selv om iPhone 5s kun er en dual core processor(2kerner) er den stadig overlegen i forhold til alle quad(4) og octa(8) kerner som ligger i de nye Android telefoner.

Fingeraftrykslæser

Jeg er ikke sikker på hvor fed denne funktion er, det er lettere og hurtigere at komme ind i sin telefon og funktionen er gemt godt ad vejen, men det er mest af alt bare en gimmick. Selv om jeg bruger funktionen hver gang jeg skal ind i telefonen – så jeg tager nok fejl :)

Jeg har læst at fingeraftrykslæseren er hacket? Det er den slet ikke, med mindre man har 24 timer, en, meget dyr, 3d printer og en model af den finger man skal lave en kopi af :)

Alt i alt

Den eneste funktion jeg synes er unik ved iPhone 5s er det nye kamera, det er måske ikke så meget bedre eller hurtigere men 120fps i video giver et ton af muligheder for at være kreativ og 10 billeder i sekundet gør det til et mere allaround kamera, som har flere muligheder og som holder dig mindre tilbage – jeg kan ikke sige det nok, de 2 funktioner ville alle med et dslr til under 40.000 ønske de havde.

Konklusion:

iPhone 5s-6iPhone 5s er den bedste telefon jeg har prøvet, det var iPhone 5 også:) Den er lidt hurtigere og har et meget bedre kamera, det er ikke genialt om aftenen men de nye sports funktioner gør den meget unik i et market fyldt med unikke kamera smartphones.
iPhone 5s er klart den bedste smartphone du kan købe, uanset behov, pga. softwaret iOS, iPhone 5s er også en yderst godt designet telefon som måske også har det bedste hardware du kan få lige nu.

Hvis jeg skal være ærlig, så har en iPhone 5 95% af det samme og koster ca. 45% lige nu – jeg havde nok valgt den :) Og angående iPhone 5c, så er det bare en tykkere, bredere, højere iPhone 5 som vejer og koster mere.
Du vælger.