De mest detaljerede anmeldelser i Danmark

Anmeldelse, Mobil

HTC One X anmeldelse

Jeg har fået lov til at anmelde det nye mobiltelefon flagskib, fra HTC, smartphonen er en HTC One X. Hvad er særligt med den? Det er den første Android telefon med det nye Tegra 3 chipsæt, altså har den en Quad Core 1,5GHz processor med en ekstra lille processor til strøm besparning, 5 processorer. HTC One X kommer også med Android 4 Ice Cream Sandwich, også har HTC One X en HD 720p opløsning, på sin 4,7″ store skærm.

 • HTC One X
 • 4,7″ IPS Skærm (312ppi).
 • 720p opløsning (1280×720)
 • Quad core 1,5GHz (Tegra 3, 1gb ram)
 • 32GB hukommelse (26gb frit)
 • MicroSIM
 • 8Mpix, 1080p video + LED flash & 1,3Mpix front.

HTC One X Anmeldelsen:

Byggekvaliteten og design

Telefonen er lavet af plastik, eller noget tæt på, men den føles ikke billig, hele forsiden er et stort glas panel, og hele telefonen føles som om den kan holde til det meste, jeg har besluttet mig for at kalde designet for Unibody, fordi telefonen er samlet af et bagcover og en skærm, altså er der kun en enkelt samling.

Der er ikke meget at sige om kassens design, det er fint, men ikke ligeså godt som iPhone4/4s eller tæt på Nokia Lumia 800/900, men HTC er blevet bedre til at lave fede designs.

På bagsiden af telefonen er der 4 tilslutningsporte, jeg har fået forklaret at det er til en dockstation, jeg kan ikke finde en dockstation til telefonen, men det kommer vel – På google’s Galaxy Nexus er der kun 3 tilslutningsporte, hvilket betyder at de ikke virker til hinandens tilbehør, selv om begge telefoner har Android 4 og næsten samme tilslutningsporte.

Webbrowseren

Webbrowseren er mega vigtig på en telefon, især når Browseren sidder i den hurtigste Android 4 telefon på markedet. Jeg har lavet en lille hastighedstest imod en iPhone 4, iPhone 4 har en gammel Cortex A8, 1GHz processor hvorimod HTC One X har en Cortex A9 med ca. seks gange ydelsen. HTC One X har en quad core 1,5GHz processor med en lille 500MHz processor mere, det betyder at HTC One X har i alt 6,5GHz processor kraft, det er meget mere end de fleste bærbare som bliver solgt i dag. Det betyder at HTC One X er hurtigere, men HTC’en har mere kraft, hvis den altså kunne bruge det hele samtidig.

Som du kan se er HTC One X meget hurtigere, den gennemtæver den gamle iPhone 4 … Det havde alle også regnet med, du kan se i videoen hvor langt vi er kommet på lidt over halvandet år. Android har normalt problemer med hastighed, men ikke i denne telefon, processoren gør virkelig en forskel.

199kr / 5.368kr 751kr / 4.693kr 752kr / 4.749kr 49kr / 5.456,5kr 652kr / 5.195,24kr

httpvh://www.youtube.com/watch?v=HmUudMMkVYo

Skærmen

Skærmen er en LCD skræm på 4,7″, med et IPS panel og LED baggrundbelyst, opløsningen er 720p, altså har HTC One X næsten samme pixel densitet som iPhone4/4s, og er derfor lige så skarp og lige så god at læse på.

Skærmen er lysstærk nok til, at jeg ikke lage mærke til at det var et problem, det er rart at de har valgt en god gammel LCD i stedet for OLEO …

Farverne på telefonen er fede, Panelet er et IPS panel, hvilket giver nogen gode dybe farver, ikke ligeså gode som OLED, men tæt på, de sorte farver er næsten helt mørke, der er super meget kontrast og mange detaljer. Farverne er helt perfekte.

Sidste gang jeg testede en 4,7″ telefon, tænkte jeg at nogen af jer var interesseret i om man kunne se film på den, det fandt jeg ud af at igen er interesseret i. Derfor må jeg fortælle til HTC, om de ikke kunne lade vær med at lave så store telefoner, der er virkelig ingen grund. en 4″ skærm er den perfekte størrelse, men opløsningen skal stadig være over 300ppi.

Hvis du kan huske Galaxy Nexus, ved du at den brugte nederste del af skærmen til de 3 knapper, HTC One X har en større skærm(4,65″ vs 4,7″) sammen med fysiske knapper, altså er den noget større end Galaxy Nexus.

Når man taler om skærmen, taler man om multimedie oplevelsen, derfor vil jeg også komme ind på højtalerne, højtalerne var ikke helt gode nok, eller kraftfulde nok, til at give den rigtige oplevelse. Heldigvis har jeg et headset.

Lydkvaliteten

HTC One X kommer med Beats lyd, der er logoer bag på telefonen, og når du sætter et headset i HTC One x kommer der også et logo frem på telefonen, Jep det var HTC som købte Beats :)

Hvordan lyder det så? Jo det er fint, det er som Beats lyd normalt er, de giver 20% mere bas også sætter de deres logo på det, det lyder fint hvis din musik kan klare det, et af de numre jeg prøvede var i dårlig kvalitet, 192kbit, hvilket betød at Beat’s bassen overdøvede resten af musikken, heldigvis kan man slå det fra, i “træk ned menuen‘. Jeg testede lydkvaliteten imod min iPhone og senere på min gamle iPod, alle test blev lavet på mit professionelle headset, som er lavet til det meste lyd, dog ikke techno eller tæt på. Beats er fint, hvis du kan lide din musik sådan, heldigvis er Android så åbent at du kan rette alt til, uden noget besvær.

Normalt kan jeg aldrig lide det medførende headset – men dette er faktisk ok, de passede ikke i mine øre, men hvis du kan passe et normalt iPod headset, virker disse også. Forresten er det skadeligt at høre musik via et iPod headset, så lad vær.

199kr / 5.368kr 751kr / 4.693kr 752kr / 4.749kr 49kr / 5.456,5kr 652kr / 5.195,24kr

Om Android 4

Jeg har før skrevet meget om Android 4 Ice Cream Sandwich, du kan se det under linket.

Jeg vil lige sige et par ord mere, fordi dette er ikke Google’s egen telefon, denne telefon er lavet af HTC, de har rettet meget til så, de mener, brugeroplevelsen er blevet bedre. Realt er der ikke sket så meget, rettelserne er meget små, Widgets menuen er lidt anderledes, det er multitasking menuen også, her kan du swipe dine programmer lukket, alle rettelserne er meget små. HTC One X er stadig en Android telefon, så den har alle fejlene fra Android 4 Ice Cream Sandwich, fx skulle jeg bruge en MP4 afspiller, jeg downloadede den 2. på listen, efter at have brugt det, blev jeg ved med at få beskeder om at en app ved navn Batteri life-et eller andet skulle opgraderes, jeg har ikke appen og fandt hurtigt ud af at MP4 afspilleren var spamware. Sådan er det at bruge Google play (det er hvad Google Marketplace hedder nu). Nogen kan lide, andre kan ikke. Derfor tæller det ikke ned.

Behøver jeg at fortælle at telefonen er hurtig? Jeg har aldrig oplevet en så velfungerende Android telefon, den klare fint alle animationerne, også selvom alle dine programmer ligger i baggrunden.

HTC kommer med et synkroniseringsprogram, det hedder HTC Sync, der er flere referencer til en “HTC Sync for mac”, jeg kan ikke finde det – så det findes ikke. Derfor kan man ikke synkroniser med Mac – HTC One X har heldigvis det normale Android system som giver muligheder for bare at bruge HTC One X som en slags USB stik. Jeg Uploadede 6 gange (3 gange film, 3 gange musik) til HTC One X, 2 af gangene lavede den fejl og slettede hvad jeg lagde over, fordi der er 2 steder hvor man skal “skubbe telefonen ud” både i Mac OSx og på telefonen, hvis man gør det på computeren først, laver den fejl, hos mig.

Kameraet ?

Jeg laver en rigtig kamera test senere, så dette er meget kort.

Kameraet er et 8mPix kamera med en LED flash, videokameraet optager i 1080p med 30 billeder per sek. En funktion HTC taler meget om er at man kan optage video samtidig med at man tager billeder – jeg kan ikke se grunden … Men det er integreret fint, så det gør ikke nogen skade. Linsen er meget lysfølsom, for en mobiltelefon, og forholdvis bred, for en mobiltelefon, Kamerasensoren er også i 16:9, så du tager altid bred format billeder.

Dette er måske lidt teknisk, man måler hvor brede billeder en linse tager, med et mm tal, 50mm er “normalt” mens 25mm er dobbelt så bredt og 100mm er smallere. En iPhone4 tager billeder ved 30mm, en iPhone 4s tager billeder ved 33mm mens HTC One X tager billeder ved 28mm – altså kommer der mere med når du tager billeder med HTC One X.

Jeg skrev at HTC One X har en meget lys følsom linse, det kan også opgives i tal, som du heller ikke forstår, en iPhone4 har en f-værdi på 2.8, det er den mængde lys som kommer igennem linsen, større er dårligere og mindre er bedre. iPhone 4s har en lidt bedre linse som har f/2.4 og Nokia N9 har en F-værdi på f/2.2. Hvad har HTC One X så? jo, den har en linse med F/2.0 det er det bedste jeg har set på nogen telefon.

Den rigtige kameratest kommer senere, sammen med en video test! 

Batteritiden?

Batteritiden er 2 dage, hvis man ikke bruger sin telefon vildt meget, jeg har altid Wifi tænkt, 3g, gps og jeg lukker aldrig programmer. Det betyder at efter du har brugt HTC One X i et år, har den stadig nok batteritid til at holde en dag, altså er denne Android ikke ubrugelig om et år :)

Jeg havde virkelig ikke forventet en så god batteritid, med en Quad core processor burde det være dårligere, det må være den ekstra lille processor som gør forskellen.

Jeg lavede også en rigtig batteritest, med video afspilning, jeg spillede 4 videoer i loop, i DVD kvalitet, med 2/3 lys, maks lyd dertil var gps, 3g og wifi tændt. Jeg kunne spille video i hele 5 timer og 7 minutter. Det er virkelig godt!

199kr / 5.368kr 751kr / 4.693kr 752kr / 4.749kr 49kr / 5.456,5kr 652kr / 5.195,24kr
HTC One X anmeldelse
Stor men let
Hurtigt, meget hurtig
Fin batteritid
Genial skærm.
Android.
Dyr.

Konklusion:

Denne telefon er til Android hovederne, som er ligeglade med alle de fejl som jeg finder, men når alt kommer til alt, ville jeg aldrig anbefale en Android til nogen, jeg ville få dem til at købe iPhone eller Nokia Lumia, godt Software er vigtigt for mig.

6 ud af 6 stjerner.

Jeg har foresten lånt denne telefon af 3.

1 Comment

 1. Comment by post author

  Anders Bagnegaard

  måske?