De mest detaljerede anmeldelser i Danmark

Mobil, Tablet

Vi har mistet LTE på iPhone 5?

iPhone 5-4Jeg skrev for et stykke tid siden hvordan man kunne aktivere LTE på sin iPhone 5, LTE er en ny version af den normale 3G som giver på til 100mbit/s – i københavn får jeg ca. 20-25mbit/s med Telia. Ja, jeg ved godt mobil selskaberne kalder det 4G, men LTE har intet med 4G at gøre.

Det var med iOS 6.1 Beta 2 og 3 som havde LTE, den nye Beta 4 har ikke LTE. Jeg undre mig. I dag udløb den beta 3 jeg brugte, så nu er der officelt ikke nogen i Danmark som har LTE på deres iPhone 5.

Vi blev lovet at LTE ville være klar til iPhone 5 i november, men der er åbenbart sket et eller andet, fordi her i Januar har vi stadig ikke LTE.

Hvad er problemet, hvem er problemet?

Mobilselskaberne er allerede klar, både TDC, Telia og 3 er klar med LTE, det er dog kun Telia og 3 som har de frekvenser iPhone 5 bruger; TDC understøtter altså ikke LTE på iPhone 5 stadig.

Problemet er hos Apple, den nu værende version af iOS, som hedder iOS 6.0.2 understøtter ikke LTE, det var meningen at den næste version af iOS, som hedder iOS 6.1 skulle understøtte LTE, den er kun udgivet til udviklere, Jeg er udvikler. Det var også rigtigt i starten, men nu er LTE ikke i iOS 6.1 mere, og jeg tror ikke det kommer igen. Så vi skal vente på iOS 6.1.1.

Hvorfor stoppede Apple LTE?

iPhone 5-5Jeg testede LTE på min iPhone 5 i 2 måneder, jeg har aldrig oplevet nogen peoblemer, hverken med at den ikke fik forbindelse, den havde ikke svært ved at skifte fra 3G til LTE, den havde heller ikke problemer med at skifte fra Wifi til LTE eller omvendt. Jeg havde fine hastigheder med LTE, 20-25mbit/s næsten overalt i København. Det eneste problem jeg kan se, er at batteritiden tager et godt slag med LTE, den er ikke lige så dårlig som andre LTE telefoner, men batteritiden er ikke helt god på LTE, jeg havde stadig langt over en enkelt dags batteritid på min iPhone 5 med LTE.

Jeg forstår ikke hvorfor… Og jeg savner LTE, som jeg blev lovet, da jeg for 3 måneder siden købte min iPhone 5.

Alt dette glæder også for iPad 4 og iPad mini.