De mest detaljerede anmeldelser i Danmark

Hardware, PC, Tablet

Den bedste bærbar i 2012

Jeg stillede dette spørgsmål på min facebook side, fordi jeg tænkte at jeg ville få nogen brugbare svar, det viste sig at gå godt, fordi folkene på siden valgte rigtigt:)

Thinkpad X1 carbon-3Årets bedste Bærbar er ikke bare en fed bærbar, den skal have ændret alle fremtidige bærbare, være et skridt fremad som ikke kan gøres om. Årets bærbar skal ikke bare være den bedste, den skal være meget bedre end den bedste PC. Der er et par som kunne være den.

Der er kommet meget ud i år, det er i år hvor vi for første gang rigtigt har set PC’er med tablet funktioner, det er i år vi har set de første Windows PC’er som kan konkurrer med deres Mac modparter, her vil jeg tale om et par af dem.

Alle de forskellige Windows 8 tablet som kom ud her for lidt siden, jeg har allerede skrevet om et par, har også betydet noget, jeg får nu hele tiden pressemeddelelser om nye bærbare computere med touch skærme og endda normale stationære skærme med touch; så markedet har ændret sig. Jeg vil foreslå at du ikke skal købe en normal PC med en touch skærm, dem jeg kender som købte de første, har aldrig brugt dem, det er simpelhen en funktion for meget, som ikke har nogen nytte; jeg vil lige tilføje at de små seje 10-12″ tablets med Windows 8, er en undtagelse, jeg tror de kan være ret seje, og jeg glæder mig til at prøve et par af dem. Så længe skærmen sidder der hvor den sidder på bærbare computere, er det ikke en god idé med touch skærme. De mange Windows 8 tablet/bærbare har været betydningsfulde.

Alienware m14x-16Jeg spurgte om det var en: Macbook air 2012, Lenovo Thinkpad tablet 2, Lenovo Thinkpad X1 Carbon, HP envy 14, HP envy 6, Alienware M14x og Retina Macbook Pro 15. Jeg kunne også have sat den lille retina macbook pro på, men jeg tror ikke på den er hurtig nok til den store skærm, så jeg skal have testet det først.

Jeg starter med at fjerne fællerne, Macbook air 2012Lenovo Thinkpad X1 Carbon, HP envy 14, HP envy 6 og Alienware M14x er ikke noget særligt, de er alle de bedste i deres klasser, men der er ikke noget som gør den særlige, der er ikke noget som gør at alle andre producenter skal ændre hele deres syn på bærbrare for at kunne konkurrerer i fremtiden.

ThinkPad tablet 2 - 2012

ThinkPad tablet 2 – 2012

De 2 seriøse bud er Lenovo Thinkpad tablet 2 og Retina Macbook Pro 15. Thinkpaden er en lille 10″ ultrabook, som fylder mindre end en iPad men har det fulde Windows operativsystem på sig. Det er ikke det eneste seje, fordi den koster kun 5000kr. det er meget lidt af en af de nyeste PC’er på markedet.

Retina Macbook pro’en er en af de hurtigeste PC’er på markedet, og en af de dyreste. Det er Apples dyreste bærbare og kommer med det nyeste fra Intel og Nvidia som gør den hurtig. Det seje ved PC’en er at den er ekstreme kompakt, den er på størrelse med en ultrabook, endda mindre end nogen af dem, men er en af de kraftigeste du kan finde. Macbook pro Retina har en vild batteritid på trods af størrelsen. Macbook pro Retina (14 of 14)Så er der skærmen som er helt unik, den er kun 15″ men har en opløsning på over 5MP(2880×1800) hvilket gør skærmen ultra skarp. Skærmen har et IPS panel, som alene ville gøre den til en af de bedste i verden.

Jeg vælger Macbook Pro 15 retina fordi størrelsen, ydeevnen, batteritiden og særligt skærmen gør at alle andre som laver premium bærbare skal følge med, ingen kan måle sig med Retina Macbooken lige nu, og lave noget tilsvarende. MacBook Pro Retina har ændret verden, selv om det kun er denne lille verden.